EUR: 326,47 Ft
CHF: 289,29 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XXII.kerület

Golda Magdolna: A fiamnak köszönhetem, hogy festek

Golda kínáló22

Golda Magdolna szomszédai unokákkal érkeztek, akik házi sütivel kínálták a látogatókat

Golda Balogh Ági22

Balog Ágnes, a Rózsavölgyi Közösségi Ház vezetője a Golda Magdolnától kapott csendélettel

Golda fiával22

Golda Magdolna fiával (jobbra mellette), aki a festésre buzdította

Molnárné Golda Magdolna pasztellképei díszítik a Rózsavölgyi Közösségi Ház falát április 21-ig. A kerületben élő lokálpatrióta nyugdíjas korában kezdett festeni, és azóta szebbnél szebb képekkel ajándékozta meg az itt élőket. Golda Magdolna festményein leginkább kerületi helyszínek, műemlék épületek, templomok szerepelnek, Budafok-Tétény legnevezetesebb épületeit jeleníti meg, de ezek mellett egy-egy idilli csendéletet vagy az országhatáron túli régi magyar tájat is megcsodálhatunk.

– A fiamnak köszönhetem, hogy elkezdtem festeni. Édesanyám eltette ugyanis a gyermekkori rajzfüzetemet, és amikor ezt meglátta a fiam, azt kérdezte tőlem: anya, te miért nem rajzolsz? Így van az, amikor a Jóisten másokkal üzen, hogy mi a dolgunk. És hát ennyi minden belefért nyugdíjas éveimbe! – mesélte Golda Magdolna, aki megköszönte a Rózsavölgyi Egyesületnek, hogy otthont adtak a kiállításnak és egy csendéletet ajándékozott a közösségi háznak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.