2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Egyéb XXII.kerület

Golda Magdolna: A fiamnak köszönhetem, hogy festek

Golda kínáló22

Golda Magdolna szomszédai unokákkal érkeztek, akik házi sütivel kínálták a látogatókat

Golda Balogh Ági22

Balog Ágnes, a Rózsavölgyi Közösségi Ház vezetője a Golda Magdolnától kapott csendélettel

Golda fiával22

Golda Magdolna fiával (jobbra mellette), aki a festésre buzdította

Molnárné Golda Magdolna pasztellképei díszítik a Rózsavölgyi Közösségi Ház falát április 21-ig. A kerületben élő lokálpatrióta nyugdíjas korában kezdett festeni, és azóta szebbnél szebb képekkel ajándékozta meg az itt élőket. Golda Magdolna festményein leginkább kerületi helyszínek, műemlék épületek, templomok szerepelnek, Budafok-Tétény legnevezetesebb épületeit jeleníti meg, de ezek mellett egy-egy idilli csendéletet vagy az országhatáron túli régi magyar tájat is megcsodálhatunk.

– A fiamnak köszönhetem, hogy elkezdtem festeni. Édesanyám eltette ugyanis a gyermekkori rajzfüzetemet, és amikor ezt meglátta a fiam, azt kérdezte tőlem: anya, te miért nem rajzolsz? Így van az, amikor a Jóisten másokkal üzen, hogy mi a dolgunk. És hát ennyi minden belefért nyugdíjas éveimbe! – mesélte Golda Magdolna, aki megköszönte a Rózsavölgyi Egyesületnek, hogy otthont adtak a kiállításnak és egy csendéletet ajándékozott a közösségi háznak.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.