2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb XIV.kerület

Ha becsap az agyad, használd a szemed!

Varázskastély – Interaktív kiállítás és játék Mezőgazdasági Múzeum  ( Fotó: Sáfár Tibor)

A játéklapon a színes pöttyök segítenek a szobák titkainak megfejtésében. Flóra és Blanka együtt vágott bele a kalandba( Fotó: Sáfár Tibor) 

Össze kell szednie a bátorságát és minden tudását annak, aki belép a Varázskastély kapuján. A Mezőgazdasági Múzeum interaktív kiállítása különös kalandot kínál a káprázat és a fantázia birodalmában.

Izgatott gyerekek és még izgatottabb szülők vágtak bele, hogy próbára tegyék szemfülességüket. A kerettörténet szerint a Varázskastély fura ura, a rejtőzködő Mágus járatja bolondját a vendégeivel és úton-útfélen váratlan trükkökkel zavarja össze az érzékeiket. Itt bizony szükség volt az éles szemre, a jó orra, a biztos hallásra és a csavaros észre!


– Mi a helyes válasz? – töprengett hangosan egy copfos kislány, amikor a varázsfőzet titkát kellett megoldani. A tét bizony nem volt kicsi: a történet szerint a kalandorok ezen az állomáson összetöpörödtek. Három főzet közül választhattak, ha újra emberméretűek akartak lenni. De vigyázat! Kettőben halálos méreg volt!

– Kamilla és ezerjófű, cukorgolyóval fűszerezve? Vagy gyöngyvirág, nadragulya és ólomgomb? Van itt még angyaltrombita, gyűszűvirág és ciándobókocka is! Anyu, ugye a kamillás főzet a jó? – mondta ki a copfos egy kicsit még bizonytalanul a választ, amit aztán egy varázserejű kardhal is megerősített. A helyes megfejtés után aztán már pattanhatott is fel egy újabb pöttyös kör a játéklapon.


Az indulásnál ugyanis mindenki kapott egy játéklapot, amellyel a pöttyös körök felnyitása után ellenőrizni lehetett, hogy valamennyi szoba rejtélyét sikerült-e megfejteni. Ehhez segítségnek egy nagyító is járt, a végén pedig minden kalandor jutalmat kapott. De előbb még ki kellett találni, miért tűnik üresnek az a szoba, amelyben két fotel és egy kanapé van elrejtve, milyen süti illata száll a varázskonyhából, melyik szót mondja visszafelé a varázsdoboz, és mi történik a tükörszobában? Sokszor ugyanis a saját agya tréfálja meg a gyanútlan próbálkozót és csapja be az érzékeit. Ilyenkor pedig nincs más hátra, mint segítségül hívni a látásunkat, a szaglásunkat és a hallásunkat. Május 1-jéig bárki kipróbálhatja, hogy képes-e legyőzni a Mágust, és kiállja-e az illúzió próbáját.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.