2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XX.kerület

Ha nem tudom, nem fáj?

Még csak félsikerekről sem számolhatunk be az egyik elhanyagolt pesterzsébeti telek és egy szelektív hulladékgyűjtő sziget ügyében. Az önkormányzat ugyan felhívta az illetékesek figyelmét az általunk jelzett esetekre, de az elsőnél csak láthatatlanná vált a probléma, a másodiknál pedig továbbra is illegális szemétlerakónak használják a szigetet. Újabb kérdéseinkre pedig már nem érkezett válasz.

Az év elején hívta fel figyelmünket egy olvasónk két esetre, amelyek megoldását remélte. A XX. kerületben a Nagysándor József és a Zalán utca kereszteződésénél a buszmegálló mellett egyre elhanyagoltabb állapotban van egy telek, ami azon túl, hogy nem fest túl szépen, előbb-utóbb az egészségre is ártalmas lehet. Megkerestük az önkormányzatot, felvilágosítottak, hogy a telek nem önkormányzati tulajdonú, de jelzésünkre felszólítják a tulajdonost a terület rendezésére. Megnéztük, mi változott két hónap alatt. Mint látható, az utcaképet már nem rontja a dzsumbuj, vélhetően a tulaj a rendbetétel helyett inkább eltakarta a területet a kíváncsi szemek elől. Természetesen újra megkérdeztük az önkormányzatot egy március 16-án kelt levélben: azzal, hogy a tulajdonos elfedte a látható valóságot, megússza a további, ellenőrzéseket, felszólításokat? Választ bő két hét alatt nem kaptunk.


XX.kerület Nagysándor József utca és Zalán utca kereszteződése, buszmegálló (Fotó: Keresztesi Balázs)

Volt, nincs?
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A XX.kerület Nagysándor József utca és Zalán utca kereszteződése /egyben buszmegálló/. (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az elhanyagolt területet januárban mindenki láthatta
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

 

 

 

 

 

 

A másik eset az Orsolya és a Pacsirta utca sarkán lévő szelektív sziget áldatlan állapota. Olvasónk szerint bútortól kezdve az építési sitten át a rothadó gyümölcsökig minden volt már lerakva, néha zsákszám penészes kenyér, kommunális hulladék, használt pelenkanadrág is. A helyi húsbolt dolgozói is megerősítették ezt az információt. Januárban egy matracot, most gumiabroncsokat találtunk. Egyik sem odavaló. Az önkormányzat ígéretet tett, gyakrabban ellenőrzi majd a területet a rendvédelmi osztály, illetve felkéri a szociális foglalkoztatót az illegális hulladéklerakó felszámolására. Azért mi újra kérdést intéztünk az önkormányzat felé, vajon mit tudnak tenni azért, hogy reggelente ne így nézzenek ki az amúgy jó ügyet szolgáló szemétlerakók? Éjszakai járőrözés vagy kamerarendszer telepítése felmerült-e már megoldásként? Ahogy azonban az első esetben, ezekre a kérdésekre sem érkezett válasz.

A XX. kerület Orsolya utca és a Pacsirta utca sarkán lévő szelektív sziget, szemét, hentes bolt (Fotó: Keresztesi Balázs)

Év elején valaki matracot dobott ki
(Fotó: Keresztesi Balázs)

XX. kerület Orsolya utca és a Pacsirta utca sarkán lévő szelektív sziget, szemét lerakó (Fotó: Keresztesi Balázs)

Márciusban már aktuális volt a kerékcsere is
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.