2020. augusztus 12., szerda
Klára

Sport

Héder Barna: Magyarország nyeri az Eb-t!

Bár Héder Barna, az M4 sportigazgatója szerint hazánk nyeri a labdarúgó Európa-bajnokságot, Németország végül a hajrában szerzett két góllal legyőzte a magyar labdarúgó-válogatottat a döntőben. Valószínűleg ezzel az eredménnyel és az Eb-ezüsttel ma minden szurkoló kiegyezne. Ezt a mérkőzést azonban – egyelőre – nem a valóságban, hanem egy videojátékon játszották le az Európa-bajnokságról közvetítő tv-csapat tagjai.

Héder Barna_03_KB

Héder Barna reméli, jól szerepel majd a magyar csapat az Eb-n (fotó: Keresztesi Balázs)

Mint a labdarúgó-válogatottnál: keretet hirdettek az M4 sportcsatornánál, azaz kiderült, kik közvetítik a kontinensviadalt. – Óriási kihívás előtt állunk, hiszen a magyar televízió még sohasem közvetített olyan futball Európa-bajnokságról, melyen a magyar csapat is szerepel – mondta Héder Barna, az M4 sportigazgatója. – Egyébként ezt a sikert most mi, tévések is kiélvezzük, hiszen végre nem a pálya szélével, hanem a félpályával egy vonalban lesznek a riportereink, ami sokat segít a közvetítés minőségében.


Knézy Jenő, M4 sport sajtótájékoztató, foci, eb (Fotó: Keresztesi Balázs)

Az M4 Eb-csapata (Fotó: Keresztesi Balázs)

És hogy mi vár a nézőkre? – Az a célunk, hogy mindenütt ott legyünk, hogy mindenről beszámoljunk a magyar nézőknek. Épp ezért két „utazó” stábunk lesz Franciaországban, az egyik északon, a másik délen, az ő feladatuk az élménygyűjtés lesz. A déli csapat folyamatosan együtt utazik majd a magyar nemzeti együttessel. A magyar csapat meccsein pedig minden XXI. századi technikai vívmányt bemutatunk majd. Mindhárom csoportmérkőzésünkön a pálya szélén és a lelátók szintjén is lesz stúdiónk, a lefújás után pedig három helyszínről adjuk a szövetségi kapitány és a játékosok nyilatkozatait élőben. Sőt, arra is figyeltünk, hogy a stúdióink úgy legyenek elhelyezve, hogy szemben láthatók legyenek a magyar szurkolók.

Knézy Jenő, M4 sport sajtótájékoztató, foci, eb (Fotó: Keresztesi Balázs)

Knézy Jenő és Gundel Takács Gábor lejátszotta az Eb-döntőt (Fotó: Keresztesi Balázs)

Héder Barna természetesen elárulta, kik azok, akik nap mint nap azért dolgoznak majd, hogy a tévénézők jól szórakozzanak. Hajdú B. István a döntőig Franciaországban marad, Gundel Takács Gábor a második naptól az elődöntőkig, míg Székely Dávid és Knézy Jenő a csoportmérkőzések és a nyolcaddöntők ideje alatt közvetít.  Berkesi Judit a helyszínen az m4sport.hu weboldalra készít riportokat, beszámolókat, a stúdióban pedig Héder Barna, Molnár Mátyás és Petrovics-Mérei Andrea várja majd a nézőket.


Knézy Jenő a múlt héten „igazolt” az M4 sportcsatornához. A vele készült exkluzív interjúnkat a Lokál következő számában olvashatják.

A Franciaországba utazó riporterek tippeltek is, hogy melyik csapat nyeri majd az Eb-t: legtöbben Németország győzelmét várják, míg Héder Barna – ahogy mondta, mindenféle teher nélkül – hazánkat érzi a legjobbnak.

Ennek hatására az egyébként a németeknek szurkoló Knézy Jenő és a magyar csapatot irányító Gundel Takács Gábor gyorsan le is játszották a német−magyar Eb-döntőt, melyen a Nationalelf 2−0-s győzelmet aratott.

Kapcsolódó Cikkek