EUR: 345,09 Ft
CHF: 320,98 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XVIII.kerület

Helyi tehetségekkel zenél Horgas Eszter

A fuvolaművész április 22-én lép fel a Sportkastélyban. A szenvedély hangjai című műsorában a régi kedvencek mellett vadonatúj dalok is felcsendülnek. Ebben pedig segítségére lesz a Botafogo Táncegyüttes és a Dohnányi Ernő Zeneiskola hat növendéke.

Budapest, 2013. március 8. Horgas Eszter fuvolaművész a Hét boszorka című zenés est főpróbáján a Centrál Színház nagyszínpadán 2013. március 8-án. A darabot március 8-án este mutatják be Puskás Tamás rendezésében. MTI fotó: Szigetváry Zsolt

Horgas Eszter fuvolaművész Imrén ősbemutatóra készül
MTI fotó: Szigetváry Zsolt

– Attól különleges az este, hogy találkozik a régi és az új, azaz amolyan best of és ősbemutató is egyben – mondta lapunknak Horgas Eszter a pestszentimrei koncertről. – Wolf Katival például dolgoztam már együtt, de most először adjuk elő élőben Bernstein Somewhere című számát magyarul, és a kerületiek számára biztos ismerős Botafogo Táncegyüttessel is most készülök először közös produkcióra.


Wolf Kati , Playboy Man of the Year 2016 díjátadó gála   (Fotó: Máté Krisztián)

Wolf Kati először adja elő élőben közös dalukat (Fotó: Máté Krisztián)

A repertoárból nem hiányozhat a Carmen vagy néhány Piazzolla-darab sem, de a művésznő sokat sejtetően csak annyit árult el, tele lesz izgalommal a koncert.

– Már életforma az számomra, hogy valami újdonságon töröm a fejem, mert a fuvola nem szólóhangszer, nem arra lett kitalálva, ezért a klasszikus műveknek hamar a végére ér az ember. Elkerülhetetlen az alkotás. Most épp egy Bernstein–Gershwin-estre készülök.


Zalaegerszeg, 2008. március 30. A budapesti Botafogo táncosainak bemutatója. Nemzetközi táncfesztivált rendeztek Zalaegerszegen a városi sportcsarnokban, amelyen 22 csapat közel 500 indulóval vett részt. MTI Fotó: Varga György

A Botafogo is színesíti a műsort
MTI Fotó: Varga György

A pestszentimrei koncertre ugyanúgy készül, mintha Mexikóban, Mauritiuson vagy Párizsban lépne fel.

– Nem vagyok ismerős a környéken, de a múlt héten jártam a Dohnányi Ernő Zeneiskolában, hogy kiválasszak néhány tehetséges fiatalt vendégművésznek a koncertre, és nagyon tetszett az a szellemiség, amit ott tapasztaltam. Arról nem is beszélve, milyen magas szinten tudnak zenélni. Egy csellókvartett és két gitáros lép majd fel a show-ban. Nagyjából két hetünk van rá, hogy beépítsük őket teljes jogú tagként a zenekarba, a dramaturgiába. Biztos vagyok benne, hogy zökkenőmentesen bele tudnak simulni az előadásba.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.