2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Sport

Hírességek is lesznek a hétvégi Vivicittá rajtjánál!

Április 16-án és 17-én jön el a tízezrek által annyira várt a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás. A kétnapos versenyei a jól megszokott margitszigeti helyszínről rajtolnak. A rekordlétszámú tömeget megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét annak is köszönheti, hogy gazdag a program, kilenc futam (futás és gyaloglás), valamint a kiállítók által szervezett remek játékok, kóstolások közül lehet választani, így a család minden tagja megtalálhatja a számára legtöbb örömöt kínál ó elfoglaltságot.

vivicita

A városvédő futás az egyik legkedveltebb futóprogram Budapesten (fotó:futanet.hu)

A futók úgy tartják, hogy nincsen tavasz Vivicittá nélkül, az ő naptárukban talán nem is március 21-e a tavasz első napja, hanem a mindenkori Vivicittá hétvégéje. Olyannyira nagy az érdeklődés, hogy a vasárnapi félmaratonra már csak  750 nevezést fogadnak el a szervezők, mivel a  verseny létszámlimitjét 10 ezer főben állapították meg. A helyszínen is lehet majd még nevezni a többi számra, de a félmaraton addigra valószínűleg már totál teltházas lesz.


A részletes program

Április 16., szombat

11 óra:
Vivicittá 3 fős váltó
12.15: Minicittá I. futam – ISKOLAI kollektív nevezők
12.45: Minicittá II. futam – ISKOLAI kollektív nevezők
12-55: Vivicittá Gyaloglás
14 óra: Minicittá III. futam – egyéni nevezők
14.30: Minicittá IV. futam – egyéni nevezők
15.15 SUHANJ! Fogyatékkal Élők Futama
15.25  Vivicittá Családi Futás

április 17., vasárnap

9 óra Vivicittá Félmaraton – 21097,5 m
12.30  Midicittá – 7 kilométer
14 óra 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás – 10 kilométer

A verseny két napja több mint húszezres futóseregében sok ismert arc is felbukkan majd. Az ember Till Attilával és a premierjére váró Tiszta szívvel című filmjében szereplő Fenyvesi Zoltánnal, Kasza Tiborral, aki a 10 kilométeres távon próbálja majd ki magát teljesítésére jelentkezik. A Játékszín színésznője Lévay Viktória életében először fut félmaratont, Magyar Bálint a Madách Színház musicalszínésze viszont már gyakorlott ezen a távon. A színművészek körében rendkívül népszerű a verseny, körük idén Nagy Ervinnel és Szabó Győzővel bővül, a Gézengúz Alapítvány színeiben.

Dr. Zacher Gábor toxikológus évek óta nyomja a 7 kilométeres Midicittát. Ennél is nagyobb dobásra készül Sass Dániel. A konyhafőnök döntőse 21 kilométeren próbálja ki magát.  Számos médium ismert arca teszi még tiszteletét a várost éltető sporteseményen, többek közt Bombera Krisztina,  Kandász Andrea és Barabás Éva. Ismert sportemberek, mint Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (7 km), Lubics Szilvia Spartathlon győztes (21 km), Kovács Kokó István (21 km), Pető Tibor egykori kétszeres világbajnok evezős szintén félmaratonon szeretne babért szerezni. Az Európa-bajnok öttusázó  Földházi Zsófia (7km) sem marad  távol ettől a sportrendezvénytől, amitől a hétvégén hangos lesz a főváros.


Kapcsolódó Cikkek