EUR: 345,88 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb VIII.kerület

Józsefvárosban jó vállalkozni!

DSC_7566

Sára Botond köszöntötte az állásbörze résztvevőit

A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar is részt vett az Óbudai Egyetem által szervezett állásbörzén március végén; a józsefvárosi helyszínen Sára Botond köszöntötte a résztvevőket. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat többféle módon is igyekszik segíteni a munkavállalókat.

VAN_8910

Józsefváros szeretné, ha minél több ifjú vállalkozó otthonra találna a kerületben

− A munkahelyteremtés alapvetően kormányzati feladat, de mi is fontosnak tartjuk, hogy a magunk eszközeivel segítsük a helyi vállalkozókat, vállalkozásokat és elősegítsük a munkanélküliség csökkentését. Az önkormányzatnak és a kerületnek is annál jobb, minél szorosabb kapcsolatot tudunk kialakítani a helyi gazdasági élet szereplőivel – magyarázta Sára Botond alpolgármester, hangsúlyozva, hogy Józsefvárosban az elmúlt öt évben 30 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma, tehát az intézkedéseknek van eredménye.


– A józsefvárosi önkormányzat fontosnak tartja, hogy − egyetemváros jellegének köszönhetően − a kerületben tanuló fiatalok ne csak tanulmányaik idejére kapcsolódjanak a kerülethez, hanem később is. Ennek az egyik formája, hogy az önkormányzat segítséget nyújt a vállalkozási ötletekhez – részletezte az alpolgármester, emlékeztetve, hogy a Horánszky utca 13.-ban Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központot alakítottak ki. – A központ segítséget nyújt, hogy az adott ötletek megvalósulhassanak és megélhetést biztosítsanak a friss diplomásoknak. A fiatalokat itt felkészítik arra, hogy hogyan működik egy vállalkozás, mivel jár a cégvezetői felelősség, mit is jelent a könyvelés. Ehhez uniós támogatások is társulnak, van megállapodásunk a Széchenyi programirodával és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal. Az utóbbival történt megállapodás értelmében a kerületi székhelyű vagy telephelyű vállalkozásoknak nagyon kedvezményes mikrohitelt nyújtanak, a kamatok visszafizetésében pedig az önkormányzat nyújt segítséget. Az önkormányzat arról is döntött, hogy az itt létrejövő vállalkozásokat kedvezményes helységbérlési lehetőséggel is támogatjuk − tette hozzá az alpolgármester.

DSC_4211

A H13-ban minden segítséget megkapnak a fiatalok, hogy vállalkozást tudjanak indítani

Sára Botond szerint a vállalkozók támogatása az önkormányzatnak is jó befektetés, hiszen egy jól működő vállalkozás több adót fizet, amely a köz javára fordítható, ezért a Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett a program folytatásában.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.