2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb XI.kerület

Kész a Budaörsi úti kétszintű csomópont

Átadták a Budaörsi úti új, kétszintű közúti csomópontot, amelyet a 4-es metró beruházásához kapcsolódva építettek. Az MTI híradása szerint Tarlós István főpolgármester elmondta: hosszú évek óta megoldatlan probléma zárul le a Budaörsi út és környéke rendezésével.

– Az építkezés 2014-ben kezdődött, 85 hétig tartott, a beruházás nettó 7,2 milliárd forintba került és naponta 120 ezer autós látja a hasznát – közölte.


Tarlós István emlékeztetett arra is, hogy a csomópont építése kifejezett vállalás volt az Európai Uniónál, egyik legfontosabb célja a 4-es metró, a BKV- és a Volán-járatok, valamint a P+R parkolók jobb elérésének biztosítása. A beruházásnak köszönhetően kicserélték a teljes közműhálózatot, megújult a közvilágítás, kétszintű csomópont, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros-aluljáró, valamint zajvédő fal épült.

budaörsi csomópont MTI fotó

A modern kétszintű csomópont jobb átszállási lehetőségeket és gyorsabb közlekedést biztosít

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.