EUR: 344,70 Ft
CHF: 319,77 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Sport

Kiss Norbi német kamionjával is száguld majd a macska

Tavaly 25 év elteltével rendeztek kamion Eb-futamot a Hungaroringen, ahol ráadásul magyar versenyzőnek is szoríthatott a közel 35 ezer néző. Kiderült, hogy az idei Eb-futamon lesz egy nagy változás: Kiss Norbi immár egy gyári Mercedesszel versenyez.Mogyoród, 2015. szeptember 6. A második helyezett Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyar versenyhétvégéjének negyedik futamát követő eredményhirdetésen, a mogyoródi Hungaroringen 2015. szeptember 6-án. MTI Fotó: Marjai János

Kiss Norbert tavaly felállhatott a dobogóra Mogyoródon, később megnyerte az Európa-bajnokságot (MTI Fotó: Marjai János)


Kiss Norbert öt évvel ezelőtt egy szomorú esemény, az Oxxo Energy Truck Race Team alapítója, Szobi Balázs halála után ült át a túraautóból a kamionba, és ma már kétszeres Európa-bajnoknak vallhatja magát. Ám az idei Eb-n már nem az Ixxo Team, hanem a Tankpool24 Racing Team pilótájaként indul.

– Ennek az ellenfelek igazán örülnek – mondta a Lokálnak Kiss Norbi. – Az Oxxonál ugyanis minden tökéletes volt, technikailag mi voltunk a legjobbak, és ez óriási előnyt jelentett, most viszont teljesen nulláról indulok. Az Oxxonak nagyon sokat köszönhetek, velük értem el az eddigi legnagyobb sikereimet, viszont pont a két egymást követő évben elnyert Európa-bajnoki cím miatt gondolom úgy, hogy most kell új kihívások után néznem.


Az elmúlt év sikereit követően idén szurkolói szempontból nagyszerű időpontban, a labdarúgó Eb és az olimpia után, augusztus 27–28. között rendezik a kamionos Eb-futamot a Hungaroringen. Az izgalmas versenyeket családi programok, koncertek és a Suzuki Europe Cup mellett egy exkluzív futam, a BlancPain GT Series – ahol a leggyorsabb luxusautók versengenek az első helyekért – színesítik.

Kiss Norbert hozzátette, bár tisztában van azzal, hogy a két Eb-elsőséget nehéz lesz felülmúlnia, ám úgy gondolja, egy új csapatban rengeteg új potenciál rejlik.

– A német Tankpool24 Racing Team az elmúlt években nem volt túl sikeres, de idén új időszámítás kezdődik. Új technikai csapattal, új autóval, márkával és egy világhírű konstruktőrrel vágunk neki a szezonnak, ami kifejezetten motiváló számomra. Sőt, az egyik legnagyobb indokom a váltásra az volt, hogy együtt dolgozhatok Stefan Honensszel, akinek sok-sok bajnokkonstrukció került ki a kezei közül az elmúlt években.

 

Kamion EB és Fesztivál a Hungaroringen, Gyulai Zsolt, Kiss Norbert   (Fotó: Máté Krisztián)

A nyerő csapat: Őry Tamás, a magyar Eb-futam szervezője, Gyulai Zsolt, Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és az Európa-bajnok Kiss Norbert (Fotó: Máté Krisztián)

Hogy mennyire az alapokról indul majd Kiss Norbi, az bizonyítja, hogy még tesztelni sem volt ideje, sőt, lényegében még a kamionja sincs kész, pedig már májusban kezdődik az Eb.
– Talán április végén lesz lehetőségünk egyet tesztelni, de nem vagyunk elkésve semmivel, hiszen az idei célunk az, hogy összekovácsolódjon a csapat. Persze szeretnénk versenyről versenyre egyre jobb eredményt elérni, és a Hungaroringen felállni a dobogóra is.

Kiss Norbi abban is különleges, hogy ő a világon az egyetlen kamionversenyző, aki járművén egy macskamenhelyet reklámozott.
– Nem kell múlt időben beszélni erről – mondta lapunknak a versenyző. – Természetesen a szponzorok logóján kívül az óbudai Macskaárvaház Alapítvány nevét és számlaszámát hirdető matrica a német csapatautómon is ott lesz!

Kapcsolódó Cikkek