EUR: 326,47 Ft
CHF: 290,13 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Extra

Klapka György 50 éves titka: Lemondott elsőszülött fiáról

Kevés ember élt túl annyi tragédiát, mint Klapka György. Négy volt felesége közül hármat már eltemetett, a negyedikért pedig folyamatosan aggódik, hiszen súlyos beteg. Ma már azonban az bántja a leginkább, hogy elsőszülött fiát annak idején elhagyta. 

Klapka György (Fotó: Máté Krisztián)

Klapka György (Fotó: Máté Krisztián)

− Sajnálom, hogy nem én neveltem a fiamat, de akkor úgy éreztem, nem volt más választásom és jobb helyen lesz a testvéremnél. Szerencsére ettől függetlenül nagyon jó a kapcsolatunk Gyurival, született három unokám, akiket nagyon szeretek − mesélte a Lokálnak Klapka György.


Kevesen tudják, hogy az üzletembernek nem csak Mary Zsuzsitól született gyermeke. Korábbi felesége is megajándékozta egy kisfiúval, ifjabb Klapka György áprilisban lesz 51 éves. Sajnos a születésnapja nemcsak boldogságot okoz a családnak, de Klapka legfájóbb emlékét is évről évre felidézi. Második feleségét, Koltai Marit őrülten szerette, és miután összeházasodtak, mindent elkövettek, hogy az asszony teherbe essen. Hiába próbálkoztak azonban, mégsem jött a gyermekáldás. Hosszas vizsgálatok után az orvosok megállapították, hogy valószínűleg sosem lehet gyerekük. Tizenegy éve éltek már együtt, amikor Mari mégis állapotos lett. Klapkával madarat lehetett volna fogatni. 1965 áprilisában az akkor még táncos Klapka Brémában dolgozott, amikor üzentek neki, hogy azonnal jöjjön haza Magyarországra, mert haláleset történt. Klapka először azt hitte, hogy a gyerek halt meg, ám később kiderült, a felesége vérzett el szülés közben. Saját bevallása szerint akkor zokogott életében először és utoljára. A kórboncnoknak ezer forintot adott, hogy elköszönhessen halott feleségétől. Az üzletember a kisfiút Gyurikának nevezte el és rövid idő után testvére gondjaira bízta.

Klapka György 86 évesen ötödszörre is kimondta a boldogító igent, ezuttal Kiss Máriának, akivel már negyed évszázada él együtt.

Klapka György és Kiss Mária

− Nagyon össze voltam törve a feleségem halála után és ott álltam egyedül. A testvérem azonnal a segítségemre sietett és magához vette a gyereket. Őszintén szólva onnantól kezdve ő nevelte, és amikor Németországba utaztam, a húgom már nem is akarta, hogy magammal vigyem, annyira megszerette a picit. Igaz, akkoriban nem is tudtam volna magammal vinni. Anyagilag ugyan támogattam, de az apai szigor nagyon hiányzott az életéből. Ha rajtam múlik, biztosan nem csak az elemit végzi el − magyarázta Klapka, aki ma már boldog ötödik feleségével, Marival, akivel 25 évig éltek együtt, de csak két éve mondott neki igent a házasságra az asszony.


− Már a 88. életévemet taposom, ami borzasztó valahol, de én nem unom az életet. Mindennap elrendezek mindent magam körül, így nem cipelek terheket. A végrendeletem is megírtam már régen: a feleségemre hagyom majd a dióst és a házunkat, de természetesen az összes gyerekem sorsát elrendeztem. Mari mellett végre megtaláltam a boldogságot és biztos vagyok benne, hogy ő lesz az utolsó feleségem − tette hozzá nevetve Klapka.

klapka1

Dennis, Szendi, Klapka Göyrgy, Nicol, Christian és Mary Zsuzsi még boldog családként. A legidősebb fiút, Györgyöt Klapka testvére nevelte.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Mobilmentes nyarat a lurkóknak!

  Mobilmentes nyarat a lurkóknak!

  “Tedd már le azt a mobilt!” – mordul fel gyakorta a legtöbb szülő, látva, hogy gyermeke nem tud leszakadni az online világról. Ha mázlink van, a csemete engedelmesen kilép a virtuális valóságból, ám gyakorta következik az unalom.

 • Így lehet valakiből Magyarország Szépe

  Így lehet valakiből Magyarország Szépe

  Április 28-án megkezdődött az idei Magyarország Szépe casting. Minden eddiginél több fiatal lány tette magát próbára, de hogy közülük ki lesz a 2019-es Miss World Hungary az a júniusi döntőben derül ki, melyet a Duna TV élőben közvetít majd.

 • Istenes Bence: Tudom, hogy a zenével még dolgom van az életben

  Istenes Bence: Tudom, hogy a zenével még dolgom van az életben

  „Ha bakancslista, akkor egyértelműen a zene van az első helyen. Érzem, hogy a zenével még dolgom van ebben az életben” – mondta Istenes Bence, aki nagy izgalommal készül arra, hogy június 16-án a Budapest Park x UNICEF Segélykoncert műsorvezetője legyen.