EUR: 326,79 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Egyéb XXII.kerület

Koncert után kezdődött az örömzenélés

Örömzene22

A koncert után Csapó József (középen) klasszikus és dzsesszműveket is előadott a zenésztársak improvizációira

Csapó József kontratenor volt a vendége a Vojnovich-Huszár Villa legutóbbi estjének. Az énekes a műsorban két Bach-passióból is énekelt áriát, a János-passióból az „Es ist vollbracht” címűt, a Máté passióból pedig az „Erbarme dich” kezdetűt, amelynek egyik különlegessége, hogy általában szoprán női énekesek szokták előadni.

– Felemelő volt a hangverseny a két Bach-áriával és Vivaldi Stabat Materével, kontratenor élőadásban. Különleges este volt – fogalmazott Ligeti Zsuzsa a közönség nevében. Csapó József elmondta, szereti az ilyen szakmai kihívásokat, és mindig szívesen énekel olyan helyen, ahol a közönség közvetlen közelről hallja és a koncert után a vendégek – egy pohár bor és pár falat kíséretében – ott maradnak beszélgetni egymással és az előadóval is.


– Szeretem ezt a helyet, jó itt énekelni, mindig jövök, ha hívnak. A közönség inspiráló, a hangulat családias, harmónia van – jelentette ki a művész. Az igazi örömzenélés azonban csak azt követően kezdődött, hogy a koncert és a beszélgetés után a közönség már hazament. A zenészek egy pohár szekszárdi vörösbor után amolyan régizene-jamsassionbe kezdtek, az orgonista, a gambás, a hegedűs és a bőgős egymás után ment oda hangszeréhez és Csapó József vezetésével a maguk és egymás szórakoztatására improvizáltak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

  Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

  Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

 • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

  Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

  További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.

 • Tanpálya, hogy terepen is jól menjen

  Tanpálya, hogy terepen is jól menjen

  Tereplovaglást szimuláló tanpályát adtak át múlt csütörtökön Rákoscsabán, a Monte Vigo Szabadidő Centrumban, ezzel is segítve, hogy a gyerekek megismerkedjenek a magyarokra oly jellemző lovas kultúrával.