EUR: 345,08 Ft
CHF: 321,28 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XVII.kerület

Kriszti angyalai

Szombat kivételével minden egyes nap tart rúdtáncoktatást a kerületben Vidéki Krisztina. Családi házuk emeletén várja a hölgyeket, hogy megismertesse őket a szép, könnyed, de igencsak emberpróbáló mozgással. A Pole Dance Angelsbe járó lányok alakját és lelkét is formálják.

Vidéki Krisztina rúdtánc   (Fotó: Máté Krisztián)

Kriszti épp Adrinak, a leendő tanárnak mutatja a figurát (Fotó: Máté Krisztián)

– Anyukám hívta fel a figyelmemet a rúdtáncra, szerelem volt első látásra, és ottragadtam – mesélte lapunknak Kriszti, három éve hogyan változtatta meg az életét egy belvárosi rúdtáncóra. – Nagyon nőies, de egyben kemény sport. Alakot formál, izomzatot erősít, mellette viszont a legfontosabb, hogy önbizalmat ad az embernek.


Vidéki Krisztina rúdtánc   (Fotó: Máté Krisztián)

A rúdtánc alakot formál, magabiztossá tesz (Fotó: Máté Krisztián)

Sőt, Krisztinek a kedvet is meghozta, hogy minél hamarabb továbblépjen és oktatóként mutassa meg a mozgás ezen formáját a hölgyeknek. A Pole Dance Angels, azaz a rúdtánc angyalai a Lemberg utcában, egy családi ház emeletén gyakorolnak, ahol látogatásunkkor öt hölgy tréningezett Krisztinél.

– Több mint egy éve tanítom, Magyarországon egyelőre nincs papírhoz kötve az oktatási lehetőség. Csoportosfitnesz-instruktori iskolába járok, plusz képzem magam specifikusan a rúdtáncra.


Beszélgetésünk többször is félbeszakadt, hogy segítsen a lányoknak a kiadott feladat minél tökéletesebb elvégzésében. Ha kell, bemutatja a figurát, könnyedén, kecsesen húzva fel magát a rúdra.

– Szerencsére már elértük azt a szintet itthon, ha azt mondom valakinek, rúdtáncolok, nem az éjszakai bárok fenékrázására gondolnak. Amikor a fiúk megtudják, hogy mivel foglalkozom, meglepődnek, de alapvetően örülnek neki. Volt pár bátor jelentkező, aki ki is próbálta – mondta nevetve. Az órákat egy húsz-huszonöt fős csoport látogatja, de egyszerre nyolcan férnek el, négy rúd áll rendelkezésre.

– Szeretnék továbblépni, ez a terem is megfelel, de sokkal több emberrel is tudnék foglalkozni, ha több rúd állna rendelkezésre. A kerületben keresek helyet, ahol még egy edzőt felvéve folytatnánk a munkát.

A Pole Dance Angels megtalálható a legnagyobb közösségi oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.