EUR: 345,03 Ft
CHF: 320,87 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Extra

Kucsera Gábor otthon ülő apuka lett

kucseraA világbajnok kajakozó a Tv2 A Nagy Duett című műsorában egy eddig ismeretlen oldaláról, énekesként mutatkozott be. A műsor előtt nem sokkal fordult fel fenekestül az élete: kokainfogyasztás miatt eltiltották a kajakozástól és egyik pillanatról a másikra otthon ülő apuka lett. Új célokat kellett megfogalmaznia, miközben szembe kellett néznie az emberek támadásaival és a jövőjével, amelyet immár nem sportolóként képzel el.

 

 

A nagy duett Kucsera Gábor - Dér Heni ( Fotó: Sáfár Tibor)

A nagy duett
Kucsera Gábor – Dér Heni
( Fotó: Sáfár Tibor)

− Minden rosszban van valami jó: korábban attól féltem, hogy hétvégi apuka leszek a fiam életében. Féltem, hogy lemaradok a gyerekkoráról, pedig az első perctől kezdve eszméletlenül „apás”.  Az eltiltás után nem tudtam magammal mit kezdeni. Nem mentem sehova, nem találtam a helyem. Otthon feküdtem, tévéztem és ennyi. Nagyon nem éreztem jól magam és teljesen befordultam. Elvesztettem valamit, ami 30 évig az életem része volt. A feleségem támogatott mindenben, például ő kérte, hogy vállaljam az Édes élet című műsort, ha úgy érzem, hogy ez segít visszazökkenni az életbe − mesélte Gábor.


A sportoló mindennapjait azóta hároméves kisfia, Bence köti le leginkább, míg felesége, Tápai Szabina kézilabdázó továbbra is aktívan sportol. Saját elmondás szerint főállású apuka lett, aki átvette az anya szerepét is, bár azt azért elismerte: főzni még mindig nem tanult meg.

−  Mindig is próbáltam aktívan segíteni Szabinát a gyereknevelésben, szülés után ha kellett, vittem a háztartást. Általában én viszem bölcsibe a fiunkat, én megyek érte, utána játszóterezünk vagy csak együtt lógunk a környékünkön. A házunk alatt van egy bár. Már volt aki meggyanúsított, hogy ide járok iszogatni, valójában csak a Bence miatt megyünk be − mondja nevetve. − Imádják bent a lányok és már sört csapolni is megtanították. Nagyon vagány kissrác, ami talán annak is köszönhető, hogy sok barátunk megfordul nálunk egészen kiskorától kezdve, néha kész átjáróház van nálunk.


A jövő azonban még homályos. A műsorok mellett vállalkozásaival foglalkozik, és családi házat keres. A nagy kérdés már csak az, visszatér-e a kajakozáshoz az olimpikon.

− Nincs bennem a vágy, nem fogok visszatérni. Ezt el kell engedni. Ha nem lenne családom, még megpróbálnám, de 35 évesen, apaként és férjként már nem ez a dolgom. Amint kirobbant a botrány, az eredményeim ellenére mindenki elengedte a kezem.  Rio után amúgy is abba szerettem volna hagyni. Félre ne értsék: rettenetesen bánom az ügyet, nem így szerettem volna visszavonulni és fáj, hogy mindenkiben ez marad meg, nem azok a sikerek, amiket a hazámnak szereztem.

Kapcsolódó Cikkek