EUR: 321,73 Ft
CHF: 282,10 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Extra

Lajtai Kati: Természetes szülésre készülök

A Crystal zenekar egykori énekesnője, Lajtai Kati zsűritagként mutatkozik be a Tv2 Kismenők című műsorában. Az énekesnő hat és fél hónapos terhes, ám saját bevallása szerint még fel kell készülnie arra, hogy ne csak a barátja, hanem az édesanyja is legyen születendő kisfiának, akit természetes úton szeretne világra hozni.

Lajtai Kati (Fotó: Máté Krisztián)

Lajtai Kati  az ötödik hónapban (Fotó: Máté Krisztián)

Kati terhessége eddig a lehető legnagyobb rendben haladt. Gyorsan túl volt a kezdeti rosszulléteken és azóta egyre szebben kerekedik a pocakja. Az ötödik hónapig csupán három kilót szedett fel, de már készül a hirtelen súlygyarapodásra is: egy speciális, babaváró gyógytornát végez, ami az egész testét felkészíti az utolsó trimeszterre és a szülésre is.


Szerencsére jól indult a terhességem és most is minden rendben, ezért is mertem elvállalni a feladatot. A produkció vége belenyúlik majd a várandósságom utolsó szakaszába. Legrosszabb esetben a végén begurulok a színpadra – nevet. – Hogy milyen zsűritag leszek? Érdekes, de én a tanításban inkább haverkodós típus vagyok, mint anyáskodó. Valószínű, hogy a zsűriben és anyaként is ilyen leszek. Persze a védelmet és a határokat biztosító magabiztosság az kell, de mindenféleképpen kihívás lesz számomra ebbe az új szerepbe beletanulni. Tele vagyok boldog izgalommal. Remélem, ősanyáim ereje és tudása valahogy ott lesz az ösztöneimben – fejtegette Kati.

Az énekesnő és párja tudatosan tervezték a gyerekvállalást. A néven ugyan még gondolkodnak, de a szüléssel kapcsolatban annál határozottabb Kati véleménye.


A terhességemmel kapcsolatban nincsenek extra igényeim, nem változott az ízlésem és hangulatingadozásaim is csak hébe-hóba voltak. A szüléssel kapcsolatban nincs bennem kérdés: ha csak lehet, szeretnék természetesen szülni. Nem értem azokat a kismamákat, akik alapos egészségügyi ok nélkül már előre eldöntik, hogy a teljes érzéstelenítést vagy a császármetszést választják – mondta el.

Kismenők, TV2 sajtáj  (Fotó: Máté Krisztián)

Kismenők műsorvezetői és zsűrije (Fotó: Máté Krisztián)

A kisgyerekeket foglalkoztató tehetségkutatókat sokszor éri az a kritika, hogy olyan helyzetbe hozzák a kicsiket, melyekre még nem biztos, hogy lelkileg fel vannak készülve. Zsűritagként Kati fontosnak tartja eloszlatni ezeket a kételyeket, hiszen az egész stáb, a felkészítőkkel, a csapatkapitányokkal és a zsűrivel együtt nagyon vigyáz a gyerekekre. Emellett persze a szülők is osztoznak a felelősségben.

Ha majd egy nap látom a gyermekemen, hogy már ilyen korán van benne megmutatni érdemes tehetség és nagyon szeretne egy ilyen műsorban részt venni, nem fogom megakadályozni! Annak viszont nem vagyok híve, hogy egy szülő kitolja a világ elé a gyerekét, mert, mondjuk, neki nem valósult meg az álma. A tehetség mellett persze legalább olyan fontos a kicsi habitusa is. Bátornak, lazának és gátlástalannak kell lennie, mert ha valaki nem ilyen típus, nem érdemes kitenni ezeknek az örömteli, de nagyon izgalmas helyzeteknek. Emlékszem, bennem viszonylag későn tudatosult  a zene iránti érdeklődésem. Mivel nagyon jó tanuló voltam, eredetileg a bölcsészkarra szánt építész édesapám. Neki és édesanyámnak is „biztosabbnak tűnt”, mint a könnyűzene. Azt viszont csodálom bennük – és én is így szeretném csinálni majd anyaként –, hogy nem gátoltak meg abban, hogy mégis a vágyaim után menjek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszullétével bukott le Csobot Adél

  Rosszullétével bukott le Csobot Adél

  Hamar rátalált a boldogság Csobot Adélra, hisz annak ellenére, hogy még csak 24 éves, már menyasszony, és két gyönyörű kisfiú büszke édesanyja. Kisebb gyermekének, Ádinnak augusztusban adott életet, és noha anno nagyon meghitt körülmények között akarta elárulni párjának, Istenes Bencének, hogy újra babát vár, ez korántsem jött össze.

 • Bocsánatot kért exétől Pintér Tibor

  Bocsánatot kért exétől Pintér Tibor

  Több hónapos vívódás után végleg búcsút intett egymásnak Pintér Tibor és Rubos Frida. A fiatal lány többé nem él együtt a színésszel, aki már bánja, hogy a kapcsolatuk végén olyan sokat veszekedtek.

 • Nem fizet gyerektartást Owen Wilson

  Nem fizet gyerektartást Owen Wilson

  Owen Wilson harmadik gyermeke már több mint egy hónapos, de a színész nem kíváncsi rá. Még nem látogatta meg a kis Lylát, sőt nem is tartja édesanyjával a kapcsolatot, és gyerektartást sem fizet.