EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Belföld

Lázadás a Pukli uralta gimnáziumban?

Folyamatos feszültségek, rettegés jellemzi a Te­leki Blanka Gim­ná­ziumot, újabb hat tanár lá­zadt fel Pukli Ist­ván ellen, tan­tes­tü­leti sza­va­zás előzte meg a hét­főn ki­adott köz­le­mé­nyét, az igaz­gató és he­lyet­tese fe­nye­ge­tés­sel ka­parta össze a szük­sé­ges 50 százalékot – írja a Ripost.

A múlt héten két, Telekiből kilépett tanár is megfogalmazta kritikáit Pukli István ellen. Hétfőn a Teleki Blanka Gimnázium közleményt adott ki, melyben többek között azt írják, hogy az egykori kollégák magánvéleményükkel megsértették az iskolában becsülettel dolgozó tanárokat és hamis képet festettek az iskolai munka légköréről és hatékonyságáról.

A Ripost megtudott néhány jellemző körülményt. A portál szerint a közlemény kiadását tantestületi szavazás előzte meg, melynek elején az igazgatóhelyettes, Kovács Lilla Ágnes azt mondta “aki a fontos kiáltványt nem írja alá, az  lényegében nem tagja a tantestületnek”, ekkor hat tanár felállt, és vállalva a következményeket,  azonnal kiment az ajtón!


Mint ismeretes, a múlt héten úgy döntött két tanár, a március közepén felmondó Bereczky Csongor, valamint a már korábban kirúgott Horváth Ádám, hogy nem tesz lakatot a szájára.  Nincsenek egyedül, mióta Pukli az igazgató, a 45 fős tantestületből már 25-30 ember hagyta el a gimnáziumot.

Az igazgatónak ennek ellenére sem volt könnyű dolga, a Ripost megbízható értesülései szerint úgy kellett összekaparnia a közleményhez szükséges 50%-os támogatást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át a Német-Magyar Barátság Díjat Arne Goberttől, a Német Gazdasági Klub (DWC) elnökétől szombat este a Pesti Vigadóban.

 • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

 • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.