2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb

Legtöbben anyukájukat tartják a legnagyobb szuperhősnek

Egy hónap alatt több mint 1400-an töltötték ki Hajnóczy Soma szuperhősökhöz kapcsolódó kérdőívét, amiből megtudhatjuk, hogy a válaszadók 42%-a valamelyik családtagjukat, leginkább az anyukájukat tartják a legnagyobb szuperhősnek. A legmenőbb ruhája a kitöltők 49%-a szerint pedig Vasembernek van.

A szuperhősök ismét meghódították a világot és hatalmas népszerűségnek örvendenek, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egymás után látnak napvilágot a képregények és comic-hősök karakterei ihlette filmek is. Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok is hatalmas szuperhős-rajongó, így előttük tiszteleg legújabb egész estés műsorszámával, a Hétköznapi Szuperhősökkel, melyet kedvenc karaktereinek szuperképességei köré épített Felméri Péter humoristával karöltve.


A Szuperhős-kutatás célja, hogy felmérje az emberek véleményét a szuperhősökről és szuperképességekről. Az online kérdőívet néhány hét alatt több mint 1400-an töltötték ki. Meglepő, hogy a válaszadók nemek szerinti megoszlását tekintve egyensúlyban vannak, 55%-ban férfiak 45%-ban pedig nők töltötték ki a kérdőívet. Ez azt mutatja, hogy a hiedelmekkel ellentétben ma már a szebbik nem képviselői is rajonganak az emberfeletti képességekkel rendelkező hősökért. Az Marvel és a DC Comics szuperhősök közül a válaszadók 25%-a Vasember bőrébe bújna, 19%-uk Pókember, 13%-uk pedig Batman lenne legszívesebben. A divat terén is Vasembernek a ruháját tartják a legmenőbbnek, őt követi Gotham város denevérembere.

„Ki az igazi hétköznapi szuperhős?” kérdésre, a legtöbben valamelyik családtagjukat, leginkább anyukájukat nevezték meg. Őket követik a válaszadók 12%-a szerint az orvosok, ápolók, tűzoltók, rendőrök, mentősök és a pedagógusok. Sokan a pozitív és önzetlen embereket, a postásokat, az önkénteseket, az állatmentőket, pultosokat, buszsofőröket a bűvészeket és a korán kelőket tartják az igazi hétköznapi szuperhősnek.


A válaszadók 29%-a ha választhatna magának szuperképességet, akkor láthatatlan lenne, 23%-uk minden helyzetben frappáns választ tudna adni bármilyen kérdésre, 14%-uk pedig bárkit magába szerelmesítene, akit csak szeretne. A válaszok között szerepelt a szuper humor és a végtelen fagylaltevés is.

A kutatásban a „Milyen nevet és szuperképességet adnál egy magyar szuperhősnek?” kérdésre a legtöbb szavazat a Nyolcadik vezér elnevezésre érkezett, de a Turul, Lángos-man és Paprika-kapitány is közkedvelt elnevezések voltak. A magyar szuperhős szuperképessége a válaszadók 35%-a szerint a költői módon való káromkodás lenne, 30%-uk szerint a legjobb szuperképesség az lenne, ha nem lenne korrupt, 19% szerint pedig rekord gyorsasággal tudna kolbászt tölteni.

Hétköznapi Szuperhősökre szükség van, és bárki azzá válhat akár egy jó cselekedettel, vagy azzal a szuperképességével, amivel már alapból is rendelkezik, legyen az humor, varázslat, önzetlenség, vagy bármi, amivel segíteni tud.

A jó hír az, hogy nem kell már fényjeleket küldenünk Batmannek vagy várni arra, hogy mikor száll el felettünk Superman a piros köpenyében, hiszen Magicman és Humor-kapitány, a szórakoztatás szuperhősei szerencsére már köztünk vannak és a Hétköznapi Szuperhősök műsorban láthatóak a Dumaszínház színpadán. Ami pedig a szuperképességeket illeti, Magicman már több szuperképességet is kifejlesztett magának, többek között az öngyógyítást és a lebegtetés tudományát, illetve még számtalan más képességet, melyet az előadás során személyesen is megtekinthetünk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.