EUR: 344,90 Ft
CHF: 320,01 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Program

Liszt-művek a ZEnergia koncerten

Balázs János Liszt-díjas zongoraművész ad szabadtéri koncertet a Szent István-bazilika előtt május 8-án az MVM Magyar Villamosipari Művek Zrt. a ZEnergia elnevezésű komolyzenei koncertsorozatának első állomásán.

Az ingyenes koncerten Liszt Ferenc legnépszerűbb művei hangzanak el – mondta el Bentzik Réka, a vállalat kommunikációs igazgatója az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.


Hozzáfűzte, lényegesnek tartják, hogy a fiatalok komolyzenei érdeklődését is felkeltsék, így az est zenei élményéhez vizuális élmény is társul. Az eseményre 500 forintos támogatói jegyek is vásárolhatók, a bevétellel a Zeneakadémia fiatal tehetségeit támogatják – hangsúlyozta a kommunikációs vezető.

Emlékeztetett: a vállalatnak szívügye a zene, csaknem egy évtizede támogatják a tehetségeket a Junior Prima Díjjal, emellett az MVM koncerteken a zeneművészet legnagyobbjait mutatják be mintegy 20 éve.


A koncerten elhangzik többek között Liszt Ferenc Szerelmi álmok, a II. Magyar rapszódia, a Vigasztalások és a Nagy kromatikus galopp című műve, valamint az Erdőzsongás etűd is – mondta el Balázs János zongoraművész. Hozzáfűzte: az est a Szózat és a Magyar Himnusz-fantáziával kezdődik, továbbá a műsorban válogatás hallható a transzcendens etűdökből is.

Balázs János hangsúlyozta: fontos, hogy a klasszikus zene a fiatalok körében is elnyerje azt az értelmet és megértési szintet, amely elhivatottá teszi őket a zenekultúra iránt. Mint mondta, Liszt Ferenc univerzális műveinek dallamai a mai napig az emberek fülében csengenek, holott olyan zenei anyagról van szó, amely a magaskultúra része. A Junior Prima díjas zongoraművész kiemelte: a szabadtéri koncerten Liszt Ferenc művein keresztül szeretné megmutatni, hogy a magyar zenei kultúra hidat épít és nem ismer határokat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek