EUR: 345,00 Ft
CHF: 320,93 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb XVII.kerület

Mágikus páros

Igazán különleges életet él Pécsi Orsolya és Fehér Gábor, azaz Lui bűvész és családja. Orsi gyerekeknek biztosít kikapcsolódási, fejlődési lehetőséget a piac mögötti Kalandpark Játszóházban, míg Lui újabb és újabb mutatványokkal szórakoztatja a közönséget országszerte.

Lui mágus (bűvész) és felesége Orsi játszóház  (Fotó: Máté Krisztián)

Orsi és Lui Dáviddal hatalmas motorversenyt csaptak (Fotó: Máté Krisztián)

Orsi és Gábor is a kerületben nőtt fel, Gábor pedig már az általános iskolában megismerkedett a bűvészet világával. – Azt hittem, már akkor megélhetek majd ebből. A szüleim nyomására szobafestő-mázoló lettem, aminek leginkább aktuális barátnőim látták hasznát – mesélte nevetve a szakmájától messze kerülő illuzionista.


Lui mágus (bűvész) és felesége Orsi játszóház  (Fotó: Máté Krisztián)

Egy pakli mindig van Luinál (Fotó: Máté Krisztián)

– Tíz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a műsorom kiforrja magát, és most már azt mondhatom, a bűvészet a fő profilom. Éjjel-nappal gyakoroltam már tiniként, egyszerűen nem tudtam megunni. Az első országos versenyemen harmadik lettem húsz induló közül, majd az utolsó, 1996-os Ki mit tud?-on a tévében is szerepelhettem. Kezdett beindulni a dolog, és külföldön is több helyen megfordulhattam azóta.

Sőt, világrekord is köthető a nevéhez, 31 órával ő tartja az egyhuzamban legtöbb idő bűvészkedés rekordját. Lui ötvözi a klasszikusat az új hullám fogásaival.


– A technika térhódításával bővíteni kell a kelléktárat. Ma már a cilinderből előhúzott nyúl nem elég, kellenek tabletek, mobiltelefonok, de az is igaz, hogy a régebbi típusú trükkökre is van igény, a kártyával még ma is lehet újat mutatni. Terveim között szerepel egy újabb világrekord, a világ leghosszabb ideig tartó bűvésziskoláját, tanítását szeretném felállítani.

Lui mágus (bűvész) és felesége Orsi játszóház  (Fotó: Máté Krisztián)

Arcfestőnek érkezett, ma már ő vezeti a játszóházat (Fotó: Máté Krisztián)

Párja, Orsi színpadi táncosként és pantomimesként képzelte el jövőjét, mikor nem sokkal a gimnázium elvégzése után megismerkedett Fehér Gáborral, azaz Luival, a bűvésszel. Orsi Lui partnere lett, együtt jártak fellépni. Olyan jól összekovácsolódtak, hogy tizenhat éve egy párt alkotnak.

– Akkor hagytam abba az asszisztenskedést mellette, amikor elkezdtem gömbölyödni az első fiunkkal.

Két gyermeket nevelnek, Domit és Dávidot, Orsi pedig a háttérből segíti Lui karrierjét.

A kerületi piac mögötti játszóházba közösen látogattak el tíz évvel ezelőtt, hogy Orsi arcot fessen a gyerekeknek, Lui pedig alkalmanként varázsoljon. Orsi egyre nagyobb részt vállalt a kalandpark életéből, jelenleg már ő vezeti az intézményt.

– A kávézórész egy éve újult meg, van sószoba és most már külön helyiség, ahol az anyukák megetethetik, pelenkázhatják a gyerekeiket. A munkatársakkal rendszeresen összedugjuk a fejünket, mi lenne a legjobb a vendégeknek. Idén nyáron például mese- és szuperhősök lesz a táborunk témája, ahol a figurák pozitív értékeit mutatjuk majd meg a gyerekeknek.

Bűvésztábor júliusban

A Kalandpark Játszóház ott alvós bűvésztábort szervez júliusban. A gyerekeket limuzin szállítja a helyszínre, ahol a kicsik megtanulhatnak jó pár trükköt. Jelentkezni a buvesztabor.hu oldalon lehet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt a híres filmrendező

  Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

 • Húsban a jövő

  Húsban a jövő

  Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.