EUR: 326,49 Ft
CHF: 289,90 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület

Marad a Hegyalja út

Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek előterjesztésében Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök nevére változtatták volna a Tabántól a Farkasréti temetőig húzódó Hegyalja utat, de végül a fővárosi közgyűlés úgy határozott: marad Hegyalja út. A három kerületen áthúzódó, jelentős közlekedési útvonal átnevezésével több ezer helyi lakosnak változott volna meg a lakcíme, ezért az ötlet ellen aláírásgyűjtés is indult. Az I., a XI. és a XII. kerület polgármestere ugyancsak emiatt nem tartotta szerencsésnek, hogy éppen ez az út kapja Mádl Ferenc nevét. Nagy Gábor Tamás, Hoffmann Tamás és Pokorni Zoltán szerint nem kétséges, hogy a néhai államfő tevékenysége alapján megérdemelné, de attól tartanak, hogy a több száz háztartásnak okozott kellemetlenség felülírhatja az eredeti szándékot. A három budai polgármester a BAH csomópontot jelölte meg ideális helyszínnek az átnevezésre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.