EUR: 345,88 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület

Marad a Hegyalja út

Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek előterjesztésében Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök nevére változtatták volna a Tabántól a Farkasréti temetőig húzódó Hegyalja utat, de végül a fővárosi közgyűlés úgy határozott: marad Hegyalja út. A három kerületen áthúzódó, jelentős közlekedési útvonal átnevezésével több ezer helyi lakosnak változott volna meg a lakcíme, ezért az ötlet ellen aláírásgyűjtés is indult. Az I., a XI. és a XII. kerület polgármestere ugyancsak emiatt nem tartotta szerencsésnek, hogy éppen ez az út kapja Mádl Ferenc nevét. Nagy Gábor Tamás, Hoffmann Tamás és Pokorni Zoltán szerint nem kétséges, hogy a néhai államfő tevékenysége alapján megérdemelné, de attól tartanak, hogy a több száz háztartásnak okozott kellemetlenség felülírhatja az eredeti szándékot. A három budai polgármester a BAH csomópontot jelölte meg ideális helyszínnek az átnevezésre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.