EUR: 346,40 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Béren kivüli juttatás

Megnyíltak a 2016-os Erzsébet-pályázatok!

Éppen egy hete nyíltak meg az Erzsébet-program idei táborainak pályázatai, ezek alapján tavasszal és ősszel kalandtáborokba, nyáron pedig általános és tematikus táborokba szólóan lehet elnyerni üdülési lehetőséget. Figyelem, jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet az Erzsébet-program honlapján! A mostani kiírásokkal összesen 50 ezer gyerek juthat el táborozni.

Erzsébet-program, Erzsébet-tábor (Fotó: Sáfár Tibor)

(Fotó: Sáfár Tibor)

Idén még nyugodt vizeken a cafeteria

Nincs változás az Erzsébet-utalvány forgalmazásában és elfogadásában, ahogyan az Erzsébet-utalvány Plusz kártya rendelése is zavartalan. Bár jövőre valószínűleg lesznek változások, 2016-ban még minden marad a régiben, vagyis az Erzsébet-utalványok kibocsátása, elfogadása és beváltása, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártyák rendelése és feltöltése is folyamatos.

Kiírták a 2016-os év első pályázatait az Erzsébet-program táborai kapcsán. A felhívások három lehetőséget is tartalmaznak: az érdeklődők a Tavaszi és Őszi kalandtábor mellett a nyári általános és tematikus táborokba is jelentkezhetnek. A meghirdetett lehetőségek lényege, hogy egyéni vagy csoportos pályázatok keretében kedvezményes üdülést biztosítsanak a gyerekek számára. A Tavaszi kalandtábor közel 10 ezer tanulót vár majd Fonyódligeten, illetve Zánkán. A nyári, egyhetes, általános vagy tematikus Erzsébet-táborokban már hozzávetőleg 30 ezer hazai és külhoni gyermek kapcsolódhat majd ki a Balaton-parti vagy az erdélyi ivói Erzsébet-táborban. Az Őszi kalandtáborban pedig szintén mintegy 10 ezer iskolás mehet év eleji, kedvezményes csoportos kirándulásra a Balaton partjára.


A most meghirdetett táborozási lehetőségek így összesen mintegy 50 ezer gyermek számára biztosítanak kedvezményes üdülést tavaszi, nyári és őszi turnusokban. A Tavaszi kalandtábor május 16-án nyitja meg a kapuit és egészen június 4-ig fogadja a táborozókat. A nyári táborok június 19. és augusztus 26. között elérhetőek. Ez alatt az idő alatt összesen 10 turnusban érkeznek a vendégek. Az őszi kalandtábor szeptember 5-én indul és a hónap végéig tart majd. Utóbbi kapcsán – ahogy a nyári táborok esetében is – április 25-ig lehet beadni a jelentkezést. Aki a tavaszi kalandtábort nézte ki magának, az április 29-i dátumot tartsa szem előtt. A múlt héten kiírt pályázatok mellett természetesen az év folyamán több hullámban jelennek majd meg a kiírások, az előzetes tervek szerint 2016-ban összesen mintegy 100 ezer gyermek juthat majd táborozási lehetőséghez.

Az Erzsébet-programmal az utóbbi két évtized legnagyobb gyermektáboroztatási programját indította el a magyar kormány még 2012- ben. Az Erzsébet-program fennállásának négy évében több mint 600 ezer magyar ember jutott üdülési, pihenési lehetőséghez, közülük több mint 300 ezer gyermek. A program forrásait eddig részben az Erzsébet-utalványok forgalmából származó eredményből biztosították, az Erzsébet-utalványok működését viszont éppen a közelmúltban marasztalta el az Európai Bíróság. A magyar kormány erre reagálva jelezte, hogy a döntés ellenére továbbra is elkötelezett a gyermektáboroztatási program mellett. – A cél, hogy olyan magyar gyermekek számára nyújtsunk színvonalas kikapcsolódási lehetőséget, akiknek ez másként nem lenne elérhető – tették világossá. (x)


Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.