2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XX.kerület

Mentsük meg a Kiserdőt!

A Föld napja alkalmából idén is takarítási akciót szerveznek a pesterzsébeti Kiserdőben, a Vécsey lakótelep mögötti szánkózódomb (Ábrahám Géza utca 142−144.) környezetében április 22-én 9 órától. A kerület kisiskolásai segítségével szeretnék felhívni a figyelmet a környezet és a természet védelmére. Idén szemétszedéssel, gereblyézéssel, ültetéssel, játékos vetélkedőkkel, erdei sétával, íjászattal és az elmaradhatatlan bográcsban főtt gulyáslevessel készülnek a szervezők. A program része a Kiserdő állat- és növényvilágának bemutatása, ennek népszerűsítésére odúkat helyez ki a Pesterzsébeti Szociális Foglalkoztató más természetbarátok segítségével. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

(fotó:pesterzsebet.hu)

(fotó:pesterzsebet.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.