2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Extra

Michael Douglas és Bruce Springsteen is a megemlékezett Prince-ről

Michael Douglas Oscar-díjas filmszínész, Bruce Springsteen rocksztár, valamint Elton John is megemlékezett a csütörtökön váratlanul elhunyt Prince-ről a hétvégén, a minneapolisi városháza harangjai pedig a sztár ismert dalait játszották.

Michael Douglas bíborszín ingben és pulóverben tisztelgett Prince emléke előtt a New York-i Tribeca Filmfesztiválon. A színész szombat este arról beszélt, hogy Prince “rendkívüli tehetség” volt, és nagy veszteségnek érzi a halálát.


Bruce Springsteen az E Street Band együttessel Brooklynban játszotta Prince Purple Rain című számát egy szombati koncerten. A Barclays Centerben rendezett előadást a zenész a “Prince forever” (Prince örök) szavakkal fejezte be.

Elton John vasárnapi Las Vegas-i fellépésén méltatta elhunyt zenésztársát, és “bíbor harcosnak” nevezte. “Szeretünk, imádunk és hiányozni fogsz” – fűzte hozzá a sztár.

A minneapolisi városháza harangjai vasárnap Prince ismert számait játszották. A harangkoncerten a népszerű Kiss, az 1999 és a Nothing Compares 2 U című dal is megszólalt.

Több mint 150 amerikai filmszínházban is adózhattak Prince emlékének a rajongók: a Bíboreső (Purple Rain) című 1984-ben megjelent zenés filmjét, amelynek betétdaláért Oscar-díjat kapott, ismét műsorra tűzte a hétvégén két nagy mozilánc.

A hétszeres Grammy-díjas Prince helyi idő szerint csütörtök reggel hunyt el. Az 57 éves énekesre egy liftben találtak rá öntudatlan állapotban a Minneapolis külvárosában, Chanhassenben lévő Paisley Park stúdiójában, amelyben a lakása is található. A mentőknek már nem sikerült újraéleszteniük a sztárt. Szombaton a művész maradványait elhamvasztották, és szűk körben elbúcsúztatták. Rajongói később egy nyilvános szertartáson róhatják le tiszteletüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kiengedték az intenzívről Demjén Rózsit

  Kiengedték az intenzívről Demjén Rózsit

  Sokat javult Demjén Ferenc állapota, a Ripost megtudta, hogy a legendás zenészt szerdán kiengedték a kórházból, ahová azután szállították, hogy május 3-án agyérgörcsöt kapott.

 • Életet menthet a HPV-oltás

  Életet menthet a HPV-oltás

  Évente 500 nő hal meg a HPV-vírus okozta rák miatt Magyarországon. Liptai Claudia és Ónodi Eszter színésznő fontosnak tartja, hogy ne csak beszéljen erről, de mindketten kipróbálták az új magyar fejlesztésű, otthon elvégezhető HPV-tesztet is.

 • Családot szeretne Mihalik Enikő

  Családot szeretne Mihalik Enikő

  Jótékonysági gardróbvásárt rendezett hazánk egyik legsikeresebb modellje, Mihalik Enikő, aki ez alkalomból őszintén mesélt a Lokálnak a mindennapjairól.