2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb IX.kerület

Milyen legyen a Fradi-sas?

Budapest, 2015. július 12. Szőke Gábor Miklós szobrászművész Fradi Sas elnevezésű szobra, Európa legnagyobb madárábrázolása a Groupama Aréna, a Ferencvárosi Torna Club 2013-ban épült új stadionja előtti téren a főváros IX. kerületében. A szobor 16 méter szárnyfesztávval, 15 tonna súllyal rendelkezik, nyolc méter magas, nyolc méter hosszú és rozsdamentes acélból és lemezekből áll. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 

Tavaly óta a Fradi-sas már kabalaállatként is megjelenik a mérkőzéseken, a lelátón szórakoztatja a közönséget, elsősorban a kicsiket. Sokan azonban nem elégedettek az inkább csirkének kinéző állattal, ezért az egyesület most rajzpályázatot hirdet az új Fradi-sas megtervezésére. „Az élő Fradi-sas mellett a klub kabalafigurája, a Fradi-sas elsődleges feladata a stadionba kilátogató gyermekek és családtagjaik szórakoztatása, a labdarúgó-mérkőzések programjának színesítése és a klub képviselete különböző jótékonysági és egyéb rendezvényeken” – fogalmazta meg a klub, amely azt szeretné, ha 14 évesnél fiatalabb gyerekek megrajzolnák, milyen legyen a kabalaállat. A nyertesről Facebook-szavazás dönt. A pályázat másik részében a rajz alapján kell bármelyik Fradi-szurkolónak megterveznie a sasjelmezt – ezt is a közösségi oldalon szavaztatják meg. A gyermekrajzpályázat munkáit április 24-éig kell elküldeni a [email protected] címre, a konkrét jelmezterveknek május 29-én 16 óráig kell beérkezniük ugyanerre a címre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.