2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XXI.kerület

Mosolyt fakasztanak éneklésükkel

A Csepeli Mosolygó Dalkör 2013 nyarán alakult a kerületben élő lelkes nyugdíjasokból, akik szívesen énekelnek és szeretnének örömet szerezni másoknak is a magyar nótákkal. Tavaszi műsorukat április 16-án hallgathatja meg a közönség a Radnóti Miklós Művelődési Házban.

Csepeli Mosolygó dalkör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csepeli Mosolygó dalkör
( Fotó: Sáfár Tibor)

Nincs olyan rendezvény Csepelen, ahol ne lépne fel a kórus, de mindenhova szívesen mennek, ahova hívják őket. Gyakran szerepelnek idősek otthonában, jótékonysági akciókon fellépti díj nélkül − nekik a közönség mosolya a fizetség.


– Mi magunk is mosolygósak vagyunk, de szeretjük a közönséget is vidámnak tudni, hogy az a pár óra valóban felhőtlen legyen. Elsősorban vidám csárdásokat szeretünk énekelni. A nevet korelnökünk, a 84 éves Zibrinyiné Farkas Melánia találta ki – mesélte Péter Anna művészeti vezető.

Fő profiljuk a szép magyar népdal, a nóta megismertetése, megszerettetése a fiatalokkal is, hogy a hagyományokat, a magyar népzenét átörökíthessék az utókor számára. Ugyanakkor a könnyű műfajban is otthon vannak, szívesen énekelnek magyar örökzöldeket is.


Nagy Imre harmónikás Csepeli Mosolygó dalkör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Nagy Imre harmonikás
kíséri a fellépéseken a “mosolygókat”
( Fotó: Sáfár Tibor)

Minden szezonra új műsorral készülnek, április 16-án a tavaszt köszönti a kórus a Radnóti Miklós Művelődési Házban, ahol Szórja a nap aranysugarát címmel tartanak zenés dínomdánomot vendégmeghívottakkal és meglepetésunokákkal.

– Nagy örömünkre az unokák is bekapcsolódtak, sőt, kerületi gyerekeknek is mindig teret adunk a fellépéseken. Mivel azonban a gyerekeknél nem lehet hónapokra előre tudni, hogy ráérnek-e, egészségesek lesznek-e, ezért a plakátokon nem tüntetjük fel a neveket, csak ennyit írunk ki: meglepetésunokák – mesélte nevetve a művészeti vezető. – Nekem is nagy öröm, hogy a kisunokámat is befogadták – tette hozzá Kótai Margit, aki saját versekkel is készül az előadásokra. – Én a családból hoztam a népdalok szeretetét, édesapám, nagyapám is szerette a nótákat. Először én is csak egy előadásra mentem el, a következő hónapban már a kórusban énekeltem. Jó ebbe a közösségbe járni!

A Csepeli Mosolygó Dalkör szeretettel vár új tagokat, akik szeretnek énekelni, szívesen járnak próbákra, fellépésekre és szeretnének egy jó csapathoz tartozni.

– Nekem kikapcsolódás maga a próba is, jó, hogy közösséghez tartozom, barátok között vagyok. Elkelne még férfi tag, de nem azért, mert elnyomnak minket az asszonyok, hanem mert sok dalhoz kell az erős hang! − mondta nevetve Korong József alelnök.

Csepeli Mosolygó dalkör ( Fotó: Sáfár Tibor)

Péter Anna művészeti vezető és Vargáné Kótai Margit elnök
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.