2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Sport

Mourinho lesz az angol válogatott edzője

José Mourinho lesz az angol hírességek és legendás labdarúgók válogatottjának edzője az UNICEF jótékonysági mérkőzésén, a manchesteri Old Traffordon.

A 2006 óta kétévenként megrendezendő Soccer Aid Kupán az angolok a világválogatott ellen lépnek pályára június 5-én.


José Mourinho szerdán elmondta: ő szeretne lenni az első edző, aki mindkét csapattal megnyeri a trófeát, ugyanis legutóbb, 2014-ben a portugál tréner irányításával 4-2-re győzött a világválogatott.

Segítője a Sunderland vezetőedzője, Sam Allardyce, valamint a jótékonysági esemény főszervezője, Robbie Williams rockzenész lesz. Az ugyancsak korábbi kiváló játékosokból és hírességekből összeállított világválogatottat Claudio Ranieri, a Premier League-ben listavezető Leicester City trénere irányítja.

“Sam és én remekül együttműködünk majd. Remek érzés lesz végre legyőzni Claudiót” – mondta Mourinho, akit éppen a Leicestertől elszenvedett vereség után menesztettek a címvédő Chelsea kispadjáról decemberben.

A portugál szakember szerepvállalása az Old Traffordon azért is különleges, mert a brit sportsajtó értesülései szerint a következő idényben éppen a Manchester United vezetőedzője lesz, bár újabban az is felvetődött, hogy a Paris Saint-Germain csapatát veszi át.

Ranieri azt nyilatkozta: törekszik rá, hogy ismét ő örülhessen a Mourinho elleni találkozót követően. “Nagy megtiszteltetés, hogy Robbie Williams engem kért fel a világválogatott irányítására. Nagyon várom, hogy címvédéshez segíthessem a csapatot” – közölte az olasz tréner.

Kapcsolódó Cikkek