2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Béren kivüli juttatás

Mozduljon rá az Erzsébet-utalvány Plusz Sport zsebére!

Valódi sportév az idei, és nem csak a nyári olimpia vagy a labdarúgó Európa-bajnokság miatt lehet ezt állítani. A világesemények mellett tucatnyi magyar vonatkozású sportrendezvényt is tartogat 2016, elég csak a női kézilabda Bajnokok Ligájának budapesti döntőjére gondolni, vagy a vízilabda elitliga fináléjára, amelynek ugyancsak a magyar főváros ad otthont. A történések persze a képernyők elől is követhetőek majd, de aki valódi élményekre vágyik, annak megmutatjuk, hogy a legegyszerűbb jegyet váltani a nézőtérre.

szurkolók, sport, rendezvény (Fotó: MTI)

(Fotó: MTI)

Sűrű menetrend állt össze az idei magyarországi vonatkozású sportesemények kapcsán, a programok ha lehet tavaszra még inkább felpörögtek, és szinte egymásnak adják a kilincset. A Lokál megjelenése napján kezdődik például a szinkronkorcsolya világbajnokság, de áprilisban a WTCC  (túraautó-világbajnokság) is a Hungaroringre érkezik. A nemzetközi viadalok mellett hazaiakból sem lesz hiány, májusban a labdarúgó kupadöntőt tartanak az Üllői úton, de a férfi vízilabda bajnokság fináléja is ekkor esedékes. Persze a tavasz második hónapja sem marad nemzetközi sportesemény nélkül: Budapestre érkezik a kontinens legjobb négy női kézilabda csapata, hogy eldöntsék egymás között a Bajnokok Ligája kupa sorsát. Júniusban pedig Európa legjobb hat férfi vízilabda együttese érkezik a magyar fővárosba.


Idén még nyugodt vizeken a cafeteria

Nincs változás az Erzsébet-utalvány forgalmazásában és elfogadásában, ahogyan az Erzsébet-utalvány Plusz kártya rendelése is zavartalan. Az ezzel ellentétes hírek akkor reppentek fel, amikor az Európai Bíróság kifogásokat emelt a hazai cafeteria rendszer kapcsán. Bár jövőre lesznek változások, 2016-ban még minden marad a régiben, vagyis az Erzsébet-utalványok kibocsátása, elfogadása és beváltása, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártyák feltöltése is folyamatos.

Programban tehát nem lesz hiány, már csak azon érdemes elgondolkodni, hogy hogyan ne maradjunk le róluk. Persze a képernyők elől is lehet követni a történéseket, de akik mégis szívesebben választanák a lelátókat, azok bátran válasszák a Sport Erzsébet-utalványt, vagy éppen az Erzsébet-utalvány Plusz Sport-zsebét.

Alapvetően mind a két megoldás azt teszi lehetővé, hogy a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvények ne kizárólag készpénz fejében legyenek látogathatók, hanem a papíralapú utalványok levásárlásával, illetve a Sport-zseb beváltásával is. Csak hogy néhány példát említsünk: az Erzsébet-család tagjainak felhasználásával megtekinthetők a jogkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda, vagy akár a labdarúgó mérkőzések is, sőt, még Forma-1-es futamokra is váltható belépő. Általánosságban igaz, hogy nem csak jegy, hanem bérletek megváltása is van mód mind a Sport Erzsébet-utalvánnyal mind pedig az Erzsébet-utalvány Plusz Sport-zsebével. Az utalványok és a zseb a hazai és a nemzetközi sportélet itthoni rendezésű eseményeire egyaránt érvényesek. Fontos viszont, hogy kizárólag Magyarország területén, az erre szerződött szolgáltatóknál válthatóak be.


A Sport Erzsébet-utalvány, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz Sport-zsebének másik nagy előnye, hogy a munkáltatók éves értékhatár nélkül, adómentesen adhatják a munkavállalónak. Sőt, akár egyszeri, de rendszeres juttatásként is funkcionálhatnak. Persze a dolgozók mellett a munkaadóknak is megéri az utalvány igénylése, hiszen az erre vonatkozó adóteher mérsékeltebb a bérkifizetésekhez képest, és valamivel kevesebb, mint 36 százalékos adó és járulékkötelezettséget jelent. (x)

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.