EUR: 344,99 Ft
CHF: 320,88 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb XIV.kerület

Múzeumba kerül a szocreál szurkolócsoport

Bontják a Puskás Ferenc stadiont ( Fotó: Sáfár Tibor)

A futókör mellett álló szocreál szoborcsoportok is múzeumi darabok
( Fotó: Sáfár Tibor)

Zajlik a Puskás Ferenc Stadion vasbetonszerkezeteinek bontása, de a régi stadionból is megtartanak néhány jellegzetes elemet és a főépületet sem bontják le, oda múzeumot terveznek.

A háromszintes lelátónak mind a 65 ezer ülőhelye fedett lesz az új stadionban, amely mindenben megfelel majd a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság előírásainak. A tervek szerint nyolc hónapig tart a bontás, az új aréna építése decemberben kezdődhet el és 2019-ben fejeződik be.


Jó hír, hogy míg a régi létesítményből húsz percet vett volna igénybe a menekítés vészhelyzet esetén, az új stadionnál ez nyolc perc alatt oldható majd meg, ha telt ház van. Az új stadion a futballmérkőzések mellett bármilyen nagy koncert megrendezésére is alkalmas lesz, de konferenciáknak és kisebb rendezvénynek is otthont tud adni. A létesítmény teljes egészében akadálymentesítettnek épül.

Puskás stadion

A régi Puskás Stadion fénykorában

(fotógalária: www.lokal.hu)


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.