EUR: 326,34 Ft
CHF: 290,80 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Sport

Nagy sikerrel zárult a budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokság

Közel telt ház előtt történelmi győzelmet arattak az oroszok a budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokságon a Syma csarnokban. A sportág történelmében most először győzött orosz csapat, a Team Paradise (212.69).  Második lett a Finnország 2. elnevezésű csapat, mely a vb-k történelmének 50. érmét szerezte meg ezzel az ezüsttel, míg a bronzérmes a USA1 csapata lett. A magyar csapat, a Team Passion a 15. helyen zárta világbajnokságot.

Gulyás Erika, a magyar válogatott vezetőedzője szerint a csapattagok mindent megtettek, és élérték a kitűzött célt.
– A szezon célja ez az eredmény volt. Nyilván örültünk volna egy jobb helynek, de tudni kell, hogy ebben a sportágban több év munkája szükséges ahhoz, hogy elhiggyék, egy csapat képes ilyen jelentőset fejlődni. Ezt legjobban az mutatja, hogy a technikai pontszámokat tekintve a mi csoportunkban a legmagasabb pontot kaptuk, ez az eredmény pedig tényleg a csapaton múlik. Sajnos a bírói pontszámokban volt az a lyuk, ami végül eldöntötte, hogy nem végzünk előrébb.


hun_k

A magyar csapat végül a 15. helyen végzett a világbajnokságon

Szabó Lilla csapatkapitány kiemelte, nagyszerű érzés volt  hazai közönség előtt korcsolyázni.
– Az az ováció, az a biztatás, amit kaptunk, leírhatatlan. Végezhettünk volna előrébb is, de mindenki nagyon örül a szereplésnek, hiszen az eredeti célunk az volt, hogy az első tizenötben végezzünk, ami sikerült is.

A csapat tagja, Molnár Virág kiemelte,  a sikerhez kellett a csapaton belüli összetartás és nagyszerű hangulat is.
– Mikor lejövünk a jégről, azonnal megbeszéljük a kialakult helyzetet, és igyekszünk a leggyorsabban megoldani a problémát. Szeretnénk továbbra is ilyen rendkívül jó csapatot alkotni.


Kapcsolódó Cikkek