EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb V.kerület

Nagyon fontos a metrófelújítás

Tarlós István főpolgármester szerint a kormány átérezte a 3-as metró felújításának fontosságát, és a beruházás csúszásának megakadályozása érdekében akkor is kész vállalni a finanszírozást, ha az Európai Unió nem adja meg a kért támogatást.

Budapest, 2015. február 16. Utasok szállnak be a szovjet gyártmányú, régi metrószerelvénybe a BKK-BKV M3-as vonalának északi végállomásán, Újpest-Központban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Tartós István sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a kabinet múlt heti határozatával 125 milliárd forintról 137,5 milliárd forintra nőtt a 3-as metró felújítására szánt keret. A főpolgármester arról is beszélt, hogy korábban új szerelvények vásárlását javasolta a vonalra, ugyanakkor kormányhatározat döntött a meglévő metrószerelvények felújításáról, ami 30 milliárd forinttal olcsóbb megoldás.
A felújítás alatti metrópótlásról Tarlós István azt mondta, hogy a szolgáltatás megrendelése helyett új buszok vásárlását tartaná ideálisnak, azonban ebben a kérdésben is a kormány hozza meg a végső döntést. Megjegyezte, reményei szerint novemberben megkezdődhet a beruházás.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.