EUR: 326,43 Ft
CHF: 290,18 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XIII.kerület

Nálunk lehet a Göncz Árpád Városközpont

Egy elképzelés szerint Göncz Árpád néhai államfőről neveznék el a kerület egyik részét. Az önkormányzat már azt is tudja, mely utcák határolt területről lehet szó. A Lokál megkérdezte az itt  élőket, mit szólnak az ötlethez.

A XIII. kerületi Hírnök szerint az önkormányzat az Árpád híd pesti hídfőjénél lévő, Róbert Károly körút−Esztergomi út−Árboc utca−Váci út−Petneházy utca−Teve utca által határolt területet nevezné el Göncz Árpádról.  A képviselő-testület felhatalmazta Tóth József polgármestert, forduljon a fővárosi közgyűléshez az átnevezés miatt, mert az új városközpont területén található tömegközlekedési megállóhelyek elnevezését is meg kellene változtatni. Például a metrómegálló neve Árpád híd helyett Göncz Árpád Városközpont lehet.


A Lokál kíváncsi volt a kerületben lakó emberek véleményére a névváltozással kapcsolatban. Páli Brigitta nem titkolja, nem nagyon tetszik neki az ötlet.

palibrigitta13ker− Pontosabban nem az ötlettel és nem is Göncz Árpáddal van gondom – mondta lapunk kérdésére. – Viszont azt gondolom, mindez felesleges pénzkidobás, hiszen az elnevezéssel új utcatáblákat, metrótáblákat kellene gyártani, és ez mind-mind sokba kerül.


 

 

 

 

tarsolybalazs13ker

Tarsoly Balázs jó ötletnek tarja a névváltoztatást.
– Haladni kell a korral. Azt hiszem, Göncz Árpádot valóban mindenki elfogadta, senki sem veszi támadásnak, ha róla neveznek el egy kerületrészt vagy egy metrómegállót. A kerület pedig folyamatosan fejlődik, ha jól tudom, az Árpád hídnál egy óriási városközpont épül, így talán az alkalom is megfelelő a névváltoztatásra.
nagytibor13kerNagy Tibor a semlegesek táborát gyarapítja, mint mondja, neki lényegében teljesen mindegy, lesz-e névváltoztatás vagy sem.
– Nekem úgy is jó, ahogy most van, és az ellen sincs kifogásom, hogy Göncz Árpád Városközpont legyen a terület neve. Az sokkal fontosabb számomra, hogy a környék fejlődjön és biztonságos legyen, és szerintem ebben a kérdésben egyre jobb a helyzet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.