EUR: 344,26 Ft
CHF: 320,15 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb

Ne hagyjuk, hogy átverjenek az interneten!

szrt facebookEgyre több Facebook-oldal ígéri, hogy lakást vagy értékes kocsit nyerhetünk csapán azzal, ha követjük az oldalukat és megosztjuk posztjaikat. Ne dőljünk be a csalóknak! Nemrég a Szerencsejáték Zrt. nevével is visszaéltek a Facebookon, de  a társaság ezt nem hagyta annyiban.

„A Facebook felé azonnal jeleztük a visszaélést, így a profilt haladéktalanul törölték” – írta a Szerencsejáték Zrt. a hiteles közösségi oldalán. De vajon mire figyeljünk, hogy elkerüljük a szélhámos oldalakat?  A Szerencsejáték Zrt. minden nyereményjátékos poszt esetében feltünteti a sorsolás és eredményhirdetés időpontját, a játékszabályzat linkjét, a részvétel feltételeit és a játék részleteit. Egy átverős oldalon ezekre aligha veszik a fáradságot. Gyanús az is, ha az oldalon nincsenek korábbi, más jellegű bejegyzések, csak nyereményjáték. Ráadásul nagyon kicsi az esélye, hogy egy egyszerű lájkolós/megosztós játékban igazán nagy értékű nyereményeket sorsolnának ki. Ha drága mobiltelefont, plazmatévét ígér egy oldal, szinte biztos, hogy ezeket az ajándékokat sosem nyeri meg senki.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.