EUR: 344,56 Ft
CHF: 320,17 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XI.kerület

Ne menjen sehova: itt a B32 Kultúrtér!

B32 Niki és Hőnyi11

Antal Nikolett és Hőnyi Gyula mindenkit vár a B32-ben

Új arculattal nyitott újra a Bartók Béla út egykori legendás galériája, mai nevén a B32 Galéria és Kultúrtér. A megújulással egy időben megjelent Újbuda első színes kulturális havilapja is, a Pont Magazin, és a B32 ad otthont a kerület első közösségi könyvespolcának is.

A B32 Kultúrtér összművészeti központ, amely sokfajta produkció számára alkalmas befogadó helyként fog nemcsak Újbuda, de a szélesebb közönség számára is elérhető programokat kínálni.


Közösségi könyvespolc a Költészet Napja alkalmából, papírszínház és izgalmas meseolvasás, az aranypálca: ovisok által írt és illusztrált mesekönyv (Fotó: Keresztesi Balázs)v

Jó itt nekünk ez a hely!

– A 80-as, 90-es években az akkor még Bartók’32 Galéria meghatározó hely volt a kortárs képzőművészeti szcénában, és az ország egyik legismertebb galériájaként tartották számon. Kicsit visszatérve a gyökerekhez, az egykori legendás hely haladó gondolkodását megőrizve, továbbgondolva terveztük meg a galéria kulturális koncepcióját – tudtuk megy Antal Nikolett irodalmártól, a B32 Galéria és Kultúrtér igazgatójától.

Hőnyi Gyula, Újbuda új kulturális magazinja, a Pont főszerkesztője hozzátette, a B32 Galériának olyan jó adottságai vannak, amelyek lehetőé teszik, hogy a 20-as, 30-as korosztálynak ne kelljen átmennie a hídon az V. kerületbe kikapcsolódni. A helyi fiatalok ugyanazokat az előadókat hallgathatják, láthatják Újbuda kulturális központja, a Bartók Béla út szívében, akiket a legnépszerűbb belvárosi helyszíneken.


A B32-ben kapott helyet Újbuda első közösségi könyvespolca is, amelyet közös mesedélutánnal, óvodások társaságában avattak fel. A „vidd el, hozz egyet” elv alapján működő könyvespolc avatására a BudapestSchool- Hadikház Családi Napközi saját mesekönyvét vitte el.

Közösségi-könyvespolc-a-Költészet-Napja-alkalmából_019

Korossy- Khayll Csenge a BudapestSchool- Hadikház Családi Napköziből a saját mesekönyvvel

– Amikor megkaptuk a B32-től a meghívót, arra gondoltunk, milyen klassz lenne, ha egy saját készítésű mesekönyvet adnánk a közösségi könyvespolcra. A mese korábban elkészült és a népmesei fordulatokra felfűzött tartalomban a megküzdéseket a gyerekek fogalmazták meg. A projektben a könyv illusztrálása hosszabb idő volt, a gyerekek rajzolták-festették, vágták-ragasztották a szereplőket és a háttereket. Ők rendezték el a képeket az egyes epizódoknak megfelelően. Azóta is szívesen mesélik, játsszák el, nézegetik a BpS saját példányát – mesélte a Lokálnak Török Judit, a BudapestSchool-Hadikház Családi Napközi vezetője. A B32 legközelebbi, május 7-i 4. MINI DESIGN MARKET eseménye is gyermektematikára épül. Míg márciusban az újrahasznosításé volt a főszerep, májusban a családokra, a kismamákra és a gyerekre fókuszál itt a hazai ipar- és dizájnművészek színe-java.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.