EUR: 326,34 Ft
CHF: 289,14 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb III.kerület

Nem jár többé Tesco-busz a III. kerületben

Április 1-jétől megszűnt a Tesco-járat Óbudán – közölte az áruház. A döntés hátterében az áll, hogy a közelmúltban elvégzett buszkihasználtsági felmérés nem mutatott elegendő utasforgalmat ezeken a járatokon. Erre alapozva szüntették meg a 2008 óta üzemeltetett Tesco Óbuda–Szentlélek tér és 2012 óta üzemeltetett Tesco Óbuda–Flórián tér–Vihar utca járatokat. Apró furcsaság, hogy a nevezett buszkihasználtsági felmérés 2012–2013-ban zajlott. A helyi lakosokat és vásárlókat különböző online kommunikációs felületeken tájékoztatják a járatok megszüntetéséről.

Tesco, busz (Fotó: Profimedia)

Fotó: Profimedia

A változás konkrétan azt jelenti, hogy az óbudai lakosoknak 2016 április elsejétől már nem elérhető a Tesco ingyenes vásárlóibusz-szolgáltatása, a kerületi vásárlók a jövőben csak egyéni utazással tudják majd a Tesco Bécsi út áruházát megközelíteni. Az áruház továbbra is elérhető a BKK 160, 260, 206A, 118, 218 jelű buszjárataival.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.