2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb III.kerület

Nem jár többé Tesco-busz a III. kerületben

Április 1-jétől megszűnt a Tesco-járat Óbudán – közölte az áruház. A döntés hátterében az áll, hogy a közelmúltban elvégzett buszkihasználtsági felmérés nem mutatott elegendő utasforgalmat ezeken a járatokon. Erre alapozva szüntették meg a 2008 óta üzemeltetett Tesco Óbuda–Szentlélek tér és 2012 óta üzemeltetett Tesco Óbuda–Flórián tér–Vihar utca járatokat. Apró furcsaság, hogy a nevezett buszkihasználtsági felmérés 2012–2013-ban zajlott. A helyi lakosokat és vásárlókat különböző online kommunikációs felületeken tájékoztatják a járatok megszüntetéséről.

Tesco, busz (Fotó: Profimedia)

Fotó: Profimedia

A változás konkrétan azt jelenti, hogy az óbudai lakosoknak 2016 április elsejétől már nem elérhető a Tesco ingyenes vásárlóibusz-szolgáltatása, a kerületi vásárlók a jövőben csak egyéni utazással tudják majd a Tesco Bécsi út áruházát megközelíteni. Az áruház továbbra is elérhető a BKK 160, 260, 206A, 118, 218 jelű buszjárataival.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.