EUR: 345,13 Ft
CHF: 320,27 Ft
2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Egyéb I.kerület

Nem változik a 178-as busz útvonala

A 178-as busz átalakításával kapcsolatos hírek miatt kérték szerkesztőségünk segítségét az olvasók. Az itt élők attól tartottak, hogy a BKK úgy kívánja módosítani a 178-as busz útvonalát, hogy az a jövőben nem haladna át az Erzsébet hídon, hanem a Deák térre érkezne a Lánchídon keresztül. Tiltakozásként Facebook-csoport is alakult, amelyhez diákok és tanárok is csatlakoztak. Megkérdeztük a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) a várható változásról. A BKK Kommunikációtól azt a választ kaptuk, hogy a 178-as busz útvonala nem változik.

„A BKK az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbusz-hálózat átszervezésével kapcsolatban március 2-án indított társadalmi egyeztetést, és a tervezett változásokat bemutató dokumentumban a 178-as busszal kapcsolatos módosítási tervek is szerepeltek. Az egyeztetésre bocsátott anyag valamennyi elemére, köztük a 178-as busz közlekedésére vonatkozóan is nagyon sok észrevétel érkezett; ezek kiértékelése, valamint a tervek véglegesítése jelenleg zajlik. A BKK a társadalmi egyeztetés eredményeként bevezetendő forgalmi változásokat várhatóan április végén ismerteti. Kérdésére válaszolva azonban már most tájékoztatjuk, hogy a 178-as busz útvonala nem változik.”


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.