EUR: 345,03 Ft
CHF: 320,93 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Program

Nyárnyitó koncerttel készül az Omega

Nyárnyitó koncerttel készül az április 30-i, békéscsabai koncertre az Omega – mondta el hétfőn, a helyszínen tartott beharangozó sajtótájékoztatón Kóbor János, az együttes énekese. A koncertet a III. Békéscsabai Vitézi Játékok keretében rendezik meg.

Kóbor János elárulta: nem tervezték el előre ezt a koncertet, ugyanis jelenleg még az Oratórium-programmal lépnek fel különböző templomokban, hamarosan utaznak a koncerttel Németországba, majd Csehország és Szlovákia következik. Ám a felkérésnek nem tudtak ellenállni – jegyezte meg.


“Kicsit a fiatalságunkhoz nyúlunk vissza”, a 60-as, 70-es évek slágerszámait tervezik a CsabaParkba tervezett szabadtéri koncerten előadni.

Benkő László, az együttes másik tagja felidézte, hogy számos alkalommal jártak már a békési megyeszékhelyen.


Hanó Miklós alpolgármester, a rendezvény fővédnöke kiváló helyszínnek nevezte a CsabaParkot, ahová a jövőben a Csabai Sör- és Csülökfesztivált és a Csabai Kolbászfesztivált is szeretnék “kihozni” a városi sportcsarnok melletti térről.

A hagyományőrző, történelmi III. Békéscsabai Vitézi Játékok fesztivált április 30-án és május 1-jén rendezik meg a Gabonamúzeumban és a CsabaParkban.

A kétnapos, belépődíjas rendezvényen középkori hadi bemutatók, kézműves mesterek bemutatói, bábszínház, népzenei koncert, középkori zenei bemutató és táncház, lovaglási lehetőség és gyermek játszóház várja a látogatókat.

Medgyesi Pál, a főszervező Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese elmondta: Békéscsaba mellett Visegrádról, Szentesről, Szegedről, Gyuláról, Hollókőről, a romániai Marcelházáról és a szlovákiai Székelyudvarhelyről is érkeznek hagyományőrző csapatok a rendezvényre.

Hozzátette: a fesztivál keretét egy részben kitalált játék adja, miszerint Mátyás király fia, Corvin János Gyulára menet megáll Békéscsabán, ahol kétnapos lovagi játékot rendez. Közölte: a történet egyik része igaz, Corvin János valóban járt a városban Gyulára menet.

Medgyesi Pál elmondta: egy középkori vitézi felvonulással veszi kezdetét a programsorozat, amelyen részt vesznek az Omega együttes tagjai is.

Kapcsolódó Cikkek