EUR: 346,31 Ft
CHF: 321,63 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb XXII.kerület

Nyitott műhely a Kerámiaparkban

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai Nyitott műhely programjában az Artchaika Egyesület helyi és környéken alkotó tagjai mutatkoztak be munkáikkal a Bartók Béla úti Kerámiaparkban. A kiállítás a hónap végéig önállóan tekinthető meg, május 7-től pedig a Kosbor Egyesület művészeinek alkotásaival közösen láthatók.

Kerámia Ági22

Vinczéné Lőrinc Ágnes munkái is láthatók a kiállításon

Vinczéné Lőrincz Ágnes keramikus, az Artchaika Egyesület alapítója és a Kerámiapark vezetője elmondta, a kiállítás célja, hogy az egyesületi tagjait, a kerület művészeit együtt mutassa be.


Kerámia archaikus unoka22

Szabó Éva keramikus és unokája, Szklenár Dóra Fruzsina alkotásai együtt vannak kiállítva

Kerámia Kamarás22

Gy. Kamarás Kata madaras fája

 

– A legfontosabb a kézművesség és a művészet közvetlen megismertetése, megszerettetése az ide látogató családokkal és a fiatalok figyelmének a felhívása tárgyi kultúránk szépségére, értékeire. Kezünkben a jövő, át kell adnunk a stafétabotot, hogy ne haljon ki a kézművesség – mondta Vinczéné Lőrincz Ágnes. A keramikus hozzátette, szép példa erre, hogy a kiállításon két művész munkái mellett is ott van már az unokáik alkotása, akik nagyszüleik nyomdokaiba léptek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.