EUR: 326,30 Ft
CHF: 289,62 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XXII.kerület

Nyitott műhely a Kerámiaparkban

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai Nyitott műhely programjában az Artchaika Egyesület helyi és környéken alkotó tagjai mutatkoztak be munkáikkal a Bartók Béla úti Kerámiaparkban. A kiállítás a hónap végéig önállóan tekinthető meg, május 7-től pedig a Kosbor Egyesület művészeinek alkotásaival közösen láthatók.

Kerámia Ági22

Vinczéné Lőrinc Ágnes munkái is láthatók a kiállításon

Vinczéné Lőrincz Ágnes keramikus, az Artchaika Egyesület alapítója és a Kerámiapark vezetője elmondta, a kiállítás célja, hogy az egyesületi tagjait, a kerület művészeit együtt mutassa be.


Kerámia archaikus unoka22

Szabó Éva keramikus és unokája, Szklenár Dóra Fruzsina alkotásai együtt vannak kiállítva

Kerámia Kamarás22

Gy. Kamarás Kata madaras fája

 

– A legfontosabb a kézművesség és a művészet közvetlen megismertetése, megszerettetése az ide látogató családokkal és a fiatalok figyelmének a felhívása tárgyi kultúránk szépségére, értékeire. Kezünkben a jövő, át kell adnunk a stafétabotot, hogy ne haljon ki a kézművesség – mondta Vinczéné Lőrincz Ágnes. A keramikus hozzátette, szép példa erre, hogy a kiállításon két művész munkái mellett is ott van már az unokáik alkotása, akik nagyszüleik nyomdokaiba léptek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.