2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb XI.kerület

Nyitva vannak az újragondolásra!

Újbuda két üresen álló üzlethelyiségében, a Villányi út 8. és a Villányi út 10. szám alattiban is fiatal magyar dizájnerek várják újragondolt, illetve újrahasznosított alkotásaikkal, valamint a vizuális kultúrát fejlesztő programokkal a felnőtteket, gyerekeket, no és a kutyusokat a Nyitva fesztivál keretében április 30-ig.

Fotó:Hungary to go

A Hungary to go újragondolta a szuvenírkultúrát

A hónap végéig két korábban bezárt üzlet is nyitva van a Villányi úton. A 8. szám alatt a Nano gyerekek és kutyusok számára alakított ki egy olyan helyet, ahol jól érezhetik magukat.


Fotó:Nano facebook

Szodorai Tímea építeni tanítja a kicsiket

– A hét hét napján nyitva vagyunk, várjuk az ovisokat, kisiskolásokat és a kutyás gazdikat – mondta a Lokálnak Szodorai Tímea. – Hétvégén workshopokat is tartunk. Volt már papírszínház-előadás, gumicukor-építészet, amibe beleloptunk egy kis statikát is, és városépítészetet tanítottunk játékosan a kicsiknek.

A fiatal építész hozzátette, náluk lehet a falra festeni, és a kutyák is jól érezhetik magukat. A hátralévő két hétvégén Tervezd meg a saját városod sógyurmából! foglalkozással és péntek esti felolvasásokkal várják az érdeklődőket.


Fotó: Nano facebook

Itt a kutyusok is jól érzik magukat

A szomszédos üzlethelyiségbe, a Villányi 10. szám alá a Hungary to go és a RePityke költözött be áprilisra. A Hungary to go különleges grafikákkal gondolta újra a Budapestről hazavihető szuveníreket. A bögrékre, pólókra, szatyorra, párnákra fiatal grafikusok által készített rajzokon a város egy-egy részlete vagy védett madaraink is megjelennek. A RePityke pedig a nagymamáktól örökölt otthonkákból, maradék anyagokból hoz létre új használati tárgyakat.

Fotó: RePityke facebook

Természetesen a polcok is újrahasznosítottak: piaci ládákból készültek

– Most egy hónapra a műhelyünk is itt van, aki bejön és megtetszik neki egy hátizsák vagy pénztárca, az megrendelheti a saját elképzelései szerint a rendelkezésre álló anyagokból – számolt be a PePitykétől Németh Katalin. ˜– Rajtunk kívül még hat fiatal alkotó újrahasznosított munkái találhatók az üzlethelyiségben, az ékszerektől a ruhákig sok minden.

Ha az egy hónapos tesztüzem beválna, a fiatal dizájnerek továbbra is bérbe vehetnék és működtethetnék a Nyitva Fesztivál idejére térítésmentesen rendelkezésükre bocsátott üzlethelyiségeket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.