EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 25., szombat
Orbán

Egyéb XX.kerület

Nyolcórányi labdázás jut a parkban

A nyáron átadott pesterzsébeti Fitt-parkban a legújabb szabályozás szerint naponta pontosan nyolc órán keresztül pattoghat a labda. A közelben lakók szerették volna teljesen megszüntetni a labdázást, az önkormányzat ezt napi nyolc órában korlátozta. A park megálmodója, Losonczi Ottó tipikusnak nevezte az esetet.

FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor )

Gyerekek foczinak, amíg lehet
( Fotó: Sáfár Tibor )

Egyedülálló fittparkot adtak át a Kulcsár utca és a Vasút sor közötti területen nyáron. Futópályának indult, multifunkciós létesítmény lett belőle, amit reggeltől estig bárki használhat − elvileg. Lakossági bejelentés érkezett ugyanis, hogy a labdapattogás nagyon zavaró jelenség egy sportolásra átalakított parkban. A Pesterzsébet Újság legújabb számából kiderül, napi nyolc órában korlátozzák a labdázási lehetőséget a téren, „lehetőség szerint 8−12 és 14−18 óra, vagy egybefüggően 10−18 óra közötti időtartamra”. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen úgy döntöttek, a napi nyolcórányi labdajátékidőt a használók igényei alapján határozzák majd meg.


FITT PARK átadás XX. Kulcsár u ( Fotó: Sáfár Tibor ) FITT PARK átadás XX. Kulcsár u Losonczi Ottó ( Fotó: Sáfár Tibor )

Losonczi Ottó itt még nem tudta, meg vannak számlálva a labdázás percei
( Fotó: Sáfár Tibor )

– Igazi magyar mentalitás. Inkább nem is részletezem – summázott Losonczi Ottó, a park megálmodója, majd azért folytatta. – Amikor ez egy elhagyott, kihasználatlan terület volt tele szeméttel, üvegekkel, az volt a baj. Most, hogy sportolni lehet naphosszat, és egészségesebben élhetnének az emberek, most az a baj. Valaki majd odaáll stopperrel és méri a nyolc órát? Nonszensz.

Kapcsolódó Cikkek