EUR: 344,05 Ft
CHF: 318,81 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Béren kivüli juttatás

Nyúljon az Iskolai-zsebbe a tanszervásárláshoz!

Bár még messzinek tűnhet, a nyár végi beiskolázási láz lassan újra időszerűvé válik. Annál is inkább, mert a szülők rohamának elkerülése érdekében nem árt még idejében túlesni a procedúrán. Az előregondolkodóknak különösen testhezálló az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskola-zsebe, illetve a papíralapú Iskolai Erzsébet-utalvány, hiszen az ilyen béren kívüli juttatásokkal már a tanév megkezdése előtt két hónappal szabad a vásár.

beiskolázás, tanszer, gyerekek (Fotó: MTI)

Gyerekjáték is lehet a beiskolázás (Fotó: MTI)

Nem csupán tankönyvekre és taneszközökre, hanem irodaszerekre, de akár sportfelszerelésre és ruházati cikkekre is lehet költeni az Erzsébet-utalvány Plusz Iskolai-zsebének, illetve az Iskolai Erzsébet-utalványnak a felhasználásával. A kedvezményezett termékek mellett szerencsére az elfogadóhelyek köre is széles, így az elektronikus kártya és a papíralapú utalványok beváltása nem okoz komolyabb feltörést.


Mind az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét mind pedig az Iskolai Erzsébet-utalványt abból a célból hozták létre, hogy jelentősen megkönnyítse a tanévkezdést az iskoláskorú gyermekek szülei számára. A korábban már bemutatott cafeteria elemekhez hasonlóan ezeket is a munkáltató adhatja a munkavállalónak, vagyis hogy minél többek részesülhessenek ilyen juttatásból, ahhoz a munkaadókat is érdekeltté kellett tenni. Úgy látszik, ez sikerült, mára ugyanis az iskolai “családtag” számít a harmadik legnépszerűbbnek az Erzsébet-utalványcsaládon belül.

Idén még nyugodt vizeken a cafeteria

Nincs változás az Erzsébet-utalvány forgalmazásában és elfogadásában, ahogyan az Erzsébet-utalvány Plusz kártya rendelése is zavartalan. Bár jövőre valószínűleg lesznek változások, 2016-ban még minden marad a régiben, vagyis az Erzsébet-utalványok kibocsátása, elfogadása és beváltása, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártyák rendelése és feltöltése is folyamatos.

Talán nem csoda, hiszen az Iskolai-zseb az Iskolai Erzsébet-utalványhoz hasonlóan a cafeteria-rendszeren belül, vagy akár önálló béren kívüli juttatásként is alkalmazható. Az előnyök oldalára írható az is, hogy az adóvonzata mindössze 34,51 százalék, ráadásul gyermekenként és szülőnként valamivel több mint 33 ezer forint adható így a munkavállalóknak éves szinten. Ez a minimálbér 30 százalékának felel meg. Persze e határ felett is adható Iskolai Erzsébet-utalvány, ebben az esetben viszont az adókulcs már magasabb. Fontos tudni azt is, hogy az apa és az anya külön-külön is jogosult erre a béren kívüli juttatásra, vagyis mindkét szülő igénybe veheti azt. Az Iskolai Erzsébet-utalvány a névértékénél is többet érhet, mivel az elfogadóhely számos kedvezménnyel honorálják a velük való vásárlásokat.


Az Erzsébet-utalvány Plusz Iskolai-zsebének, illetve az Iskolai Erzsébet-utalványnak van egy olyan tulajdonsága is, hogy a tanév első napját (ez idén is szeptember 1-je lesz) megelőző 60. naptól már felhasználhatóvá válik és kibocsátás évének egészen a végéig, vagyis december 31-ig elkölthető. Ez tehát azt is jelenti, hogy nem kell megvárni a nagy nyári rohamot a taneszközök bevásárlásának lebonyolításáért, hanem már jóval előtte, júliustól neki lehet vágni a beszerzőtúrának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.