EUR: 326,17 Ft
CHF: 289,61 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb XIII.kerület

Pályázat a környezetvédelemért

A kerületben kiemelten odafigyelnek arra, hogy minél több gondozott zöldfelület tegye könnyebbé az itt lakók szabadidejét. Ennek érdekében a most induló környezetvédelmi pályázaton nyújtható támogatás több területen is bővült.

graffiti ilyen volt2

Falfirkák eltávolítására is lehet pályázni

Ettől az évtől egy társasház már több cél megvalósítására is kaphat támogatást. A zöldfelületek bővítésére, megújítására érkező pályázatok között előnyben részesülnek azok, amelyek segítségével a szomszédos kertek, udvarok  végül egyesülnek. Nagy lehetőség a pedagógusok számára, hogy klímavédelmi, fenntarthatósági vagy környezetvédelmi témájú, gyermekeknek szóló programok szervezéséhez százezer forint támogatást kaphatnak. Emellett a társasházak, lakásszövetkezetek pályázhatnak falfirka-mentesítésre, zöldfelületi kertek kialakítására, megújítására, csapadékvíz gyűjtésére és öntözési célú felhasználására, komposztáláshoz szükséges eszközök beszerzésére, megújuló energiahordozók alkalmazására, lakóépületek hőszigetelésére és magánterületen kerékpártárolók létesítésére. A pályázatokról bővebben a kerületi önkormányzat hivatalos oldalán olvashat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.