2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb XIII.kerület

Pályázat a környezetvédelemért

A kerületben kiemelten odafigyelnek arra, hogy minél több gondozott zöldfelület tegye könnyebbé az itt lakók szabadidejét. Ennek érdekében a most induló környezetvédelmi pályázaton nyújtható támogatás több területen is bővült.

graffiti ilyen volt2

Falfirkák eltávolítására is lehet pályázni

Ettől az évtől egy társasház már több cél megvalósítására is kaphat támogatást. A zöldfelületek bővítésére, megújítására érkező pályázatok között előnyben részesülnek azok, amelyek segítségével a szomszédos kertek, udvarok  végül egyesülnek. Nagy lehetőség a pedagógusok számára, hogy klímavédelmi, fenntarthatósági vagy környezetvédelmi témájú, gyermekeknek szóló programok szervezéséhez százezer forint támogatást kaphatnak. Emellett a társasházak, lakásszövetkezetek pályázhatnak falfirka-mentesítésre, zöldfelületi kertek kialakítására, megújítására, csapadékvíz gyűjtésére és öntözési célú felhasználására, komposztáláshoz szükséges eszközök beszerzésére, megújuló energiahordozók alkalmazására, lakóépületek hőszigetelésére és magánterületen kerékpártárolók létesítésére. A pályázatokról bővebben a kerületi önkormányzat hivatalos oldalán olvashat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.