EUR: 345,85 Ft
CHF: 320,91 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Belföld

Pártszakadás és puccs a Jobbikban?

Három jelenlegi alelnök – Novák Előd, Apáti István és Szávay István – nem lesz tagja a Jobbik elnökségének a következő, nyári tisztújítást követően – közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus kijelentette: pártszakadás nincs és fel sem merült, a leköszönő alelnökök munkájára a továbbiakban is számítanak. Kifejtette, hogy az alapszabály szerint az elnöknek joga van megnevezni az aspiránsait és Vona Gábor élni fog ezzel. Hogy kiket jelöl, az a következő hetek kérdése – mondta, megjegyezve, az elnökségből távozókkal higgadt és őszinte beszélgetés volt az elnökségi ülésen és nem a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak a felek.


A szóvivő a lépést azzal magyarázta, hogy megváltoztak a feladatok. A most záruló elnökségi ciklus feladata a párt támogatottságának stabilizálása volt és az, hogy a Jobbikot az ellenzék vezető erejévé tegyék – fejtette ki, jelezve: értékelésük szerint a jelenlegi elnökség teljesítette, amit vállalt. A következő időszak feladataként a kormányzati munkára készülést jelölte meg. Hozzátette, hogy Vona Gábor pártelnök más karaktereket, polgármestereket is szeretne maga mellé az elnökségbe.

Mirkóczki Ádám egyúttal visszautasította, hogy egy radikális – mérsékelt törésvonal lenne a pártban. Érdemi konstruktív viták mindig vannak, de a program nem változott – hangsúlyozta.


A sajtótájékoztatón elhangzottakat némileg árnyalja az a kép, hogy a Jobbik belső ellenzékének, az Álmos Király Akadémiának vezetője, Kubinyi Tamás, nemrég közzétett egy videóüzenetet is, melyben színvallásra szólította fel Vona Gábort és társait, a Jobbikban megbújó Kossuth-gyalázó Habsburg-imádó „labancokat” – írja a Ripost.

Farkasbőrbe bújt a Jobbik, Haynau-t is dicsőítik

Ahogy arról a Ripost és a Lokál is beszámolt nemrég, különös szervezet bukkant fel a Jobbik háza táján, a magukat Farkasok néven futtató tömörülés nem csak harcászatra, hanem ideológiára is oktatja tagjait. A Jobbik cáfolja, hogy közük lenne a félkatonai sejthez, ugyanakkor a Farkasok vezetője a radikális párt fizetett munkatársa.

A Ripost azt is kiderítette, hogy van egy kis tábor a Job­bik­ban, Vona Gábor párt­el­nök szűk köre, ame­lyik rend­sze­re­sen gya­lázza a ma­gyar­ság leg­na­gyobb hő­seit. Szá­mukra Kos­suth és Pe­tőfi, a 13 aradi vér­tanú a fel­kent Habs­burg ki­rály ellen lá­zadó “kom­mu­nista” re­bel­li­sek, aki­ket jog­gal gyil­kolt Hay­nau.

Kapcsolódó Cikkek