EUR: 345,14 Ft
CHF: 321,01 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Béren kivüli juttatás

Pluszokban gazdag az Erzsébet-utalvány

Az Erzsébet-utalvány Plusz kártya méreteit látva az ember nem is gondolná, mennyi mindent tud ez az igazolvány méretű plasztik. Túl azon, hogy szinte valamennyi papíralapú utalványi kategóriát képes egyidejűleg kezelni, olyan funkciókra is képes, amelyek egy bankkártyának is becsületére válnának. Mutatjuk a kártyatrükköket.

Erzsébet-utalvány Plusz, elektronikus kártya (fotó: Lokál)

fotó: Lokál

Az Erzsébet-utalvány Plusz kártya talán leghasznosabb tulajdonsága, hogy valamennyi utalványtípust tartalmazza. Az elektronikus utalványra feltöltött összegeket a Plusz kártya úgy nevezett zsebekbe gyűjti, ezekből lehet aztán fizetni a vásárlásokkor. És hogy mit is rejtenek az egyes zsebek?


1. Étkezési-zseb: Fogyasztásra kész ételek vásárlására éppúgy fordítható, mint a melegkonyhás vendéglátóhelyek szolgáltatásainak igénybevételére. Jelenleg 8 ezer forintig adható kedvezményesen egy hónapban.

2. Ajándék-zseb: Korlátlanul felhasználható műszaki cikkek, ruházati termékek megvásárlásán át, akár egészségmegőrzésig. Felső összeghatár nélkül adható, a munkáltató bármekkora értékben biztosíthatja munkavállalója számára.

3. Iskolai-zseb: Taneszközök, ruházati cikkek és sporteszközök vásárolhatóak vele, de tankönyvek beszerzésére is fordítható. Gyermekenként és szülőnként a mindenkori minimálbér 30 százalékáig adható éves szinten.


4. Kultúra-zseb: A legkülönbözőbb kulturális programokra használható fel, így például múzeumi, színházi, cirkuszi belépők váltására is alkalmas, vagy éppen a könyvtári beiratkozás is finanszírozható vele. Éves szinten 50 ezer forintos értékhatárig adható adómentesen.

5. Sport-zseb: Az ide kapott összegek sportesemények látogatására fordíthatóak, belépőjegyek és bérletek vásárolhatók belőle. A munkáltatók éves értékhatár nélkül, adómentesen adhatják a munkavállalónak.
Plusz kártya, Erzsébet-utalvány (Fotó: EUF)

Fotó: EUF

Mindig pontos
A papíralapú utalványokkal szemben az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyával a visszajáró pénz problémája is megoldódott, hiszen a tranzakciók összege forintra pontosan, kerekítés nélkül egyenlíthető ki. Éppen úgy, mint egy szokványos bankkártyás vásárláskor. Egyedül arra kell ügyelni, hogy a kártyát az első használat előtt aktiválni kell, amelyet a 06 1 224 1616-os ügyfélszolgálati telefonszámon vagy a www.erzsebetutalvanyplusz.hu oldalon tehetnek meg a kártyatulajdonosok.
Mindig biztonságos
Az Erzsébet-utalvány Plusz kártya kibocsátása a Master-Card csoport bevonásával zajlott. A plasztik beazonosítását, védettségét, illetve a biztonságos vásárlást egyedi PIN kód garantálja. A négy számból álló jelszót – a bankkártyánál már megszokott módon – itt is a használatkor kell megadni. A PIN kód bármikor megváltoztatható.
Mindig hűséges
A Plusz kártya érvényessége három év, egyúttal pedig névre is szól, vagyis ez azt jelenti, hogy egy esetleges munkahelyváltás esetén a munkavállaló tovább viheti magával az új munkahelyére is az Erzsébet-utalvány Plusz kártyáját. vagyis az érvényesség időtartamán belül akárhány helyen is dolgozzon valaki, az Erzsébet-utalvány Plusz kártyája mindig ugyanaz marad.
Mindig gyors
Az elektronikus kártya utalványzsebeire feltöltött összeg már a rákövetkező munkanapon elérhetővé válik a felhasználó számára. A Plusz ráadásul okosan költ, hiszen minden feltöltés lejárati idővel is rendelkezik – ezek a dátumok megegyeznek a papíralapú utalványokéval –, a tranzakcióknál viszont mindig a legkorábbi feltöltéseket használja a Plusz elektronikus kártya. (x)

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

  A Lokál Extra négy oldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya Iskolai-zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.