2019. május 25., szombat
Orbán

Belföld

Pukli igazgatósága óta a tanárok 60 százaléka távozott

Petícióban kérik szülők a Teleki Blanka Gimnáziumból a tankerület vezetőjét: helyezzék vissza pozíciójába azt az angoltanárt, aki márciusban felmondott, miután összekülönbözött Pukli István igazgatóval, aki ezért azt javasolta neki: adja be felmondását – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

A műsornak nyilatkozva az angoltanár, Bereczky Csongor elmondta: Pukli István, a Tanítanék mozgalom egyik vezetője, jó igazgató volt, amíg “felelősséget vállalt a tanárokért és a gyerekekért, most szerintem felelőtlenség, amit csinál”. Szerinte az elmúlt hetekben szakmai helyett egyre inkább politikai üggyé vált mozgalom tevékenysége, ennek pedig szerinte a diákok és az iskolai munka látja leginkább kárát.


A tanár elmondta, a március közepi, budapesti Kossuth téri pedagógustüntetés után egy értekezleten egyebek mellett nehezményezte, hogy Pukli István nem egyeztetett a tantestülettel a polgári engedetlenség meghirdetése előtt, és kifogásolta azt is, hogy az igazgató miatt túlzott médianyilvánosságot kap a gimnázium. Bereczky Csongor a felmondást is kilátásba helyezte. Az igazgató azt válaszolta, hogy ebben az esetben hiteltelenné vált, és az lenne a legjobb, ha beadná felmondását. Ő ezt megtette, Pukli István pedig aláírta – idézte vissza.

Szülők most petícióban kérték a tankerület vezetőjét, helyezzék vissza az angoltanárt a pozíciójába. Az egyik szülő az M1-nek azt mondta: attól tartanak, hogy Bereczky Csongor felmondását továbbiak követhetik.


A hírműsorban elhangzott, amióta Pukli István a gimnázium igazgatója, a 45 tagú tantestületből már több mint 25-en távoztak.

A Híradó kereste Pukli Istvánt az ügyben, aki nem akart nyilatkozni. A hvg.hu-n a témában megjelent cikkhez azonban hozzászólt, azt írta, Bereczky Csongor megzsarolta egy nevelőtestületi értekezleten, hogy “felmond, ha nem lépek vissza. Mondtam neki, hogy akkor menjen. Felmondott, de azonnal el akart menni, így közös megegyezés lett belőle. Nincs munkáltatói jogköröm, ezért nem írhattam alá, csak támogattam”. Hozzátette: mondta a tanárnak, hogy óriási hibát követ el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely Német-Magyar Barátság Díjat kapott

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója vehette át a Német-Magyar Barátság Díjat Arne Goberttől, a Német Gazdasági Klub (DWC) elnökétől szombat este a Pesti Vigadóban.

 • Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Kövér: Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik

  Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

 • Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a Svábhegyi Bölcsőde

  Megújult a fővárosi XII. kerületben található Svábhegyi Bölcsőde, a több mint félmilliárd forintos fejlesztés keretében két új épületszárnnyal bővült az intézmény épülete, valamint annak környezetét is rendbe tették.