2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Sport

Riói Aranyálmok! Koncert olimpikonjaink buzdítására

Tommy Vig a kitűnő komponista és karmerster  Aranyszimfóniák című művével a Duna Palotában egy nagyszabású koncerttel köszöntötte a londoni olimpia magyar győzteseit. Azt est sikerén felbuzdulva a jeles muzsikus idén a Rióba utazó olimpikonjainkat szeretné műveivel inspirálni: május 7-én 19 órakor a MÜPA-ban, a Fesztivál Színházban az erre az alkalomra komponált, a különböző sportágaknak ajánlott mini jazz szimfóniái szólalnak meg.

vig

A zeneszerző gőzerővel készül a koncertre (fotó: Róth Tamás)

A repertoáron szerepel valamennyi magyar éremeséllyel kecsegtető sportág, azaz egy egy szimfónia harsan fel a kajakosoktól kezdve a vívókon át a vízilabdázókig, mindenkiről.


vig2

A zenész és az olimpikon (Fotó: Róth Tamás

A nagyzenekari próbán megjelent egykori és mai bajnokok mind kíváncsiak voltak arra, hogy a zene nyelvén, a szenvedéllyel írt tételekben miként  köszönnek vissza a sportágaik jellegzetességei. Meglátogatta a próbát Növényi Norbert, dr. Nébald György, Gedó György, olimpiai bajnokok, Géczi Erika és Wichmann Tamás olimpiai ezüstérmesek, Német Sándor olimpiai helyezett birkózó és a Rióba tartók közül György Réka úszó, akinek a jövő héten kell megúsznia az eredményt a kiutazáshoz.

A bajnokoknak egy kis zeneórát is tartott a Tommy Víg- Mia Kim házaspár, aki a Kim Sisters egykori világhírű csapat énekes volt és férje oldalán szintén fellép majd a MüPa-ban. A sportolók és a zenészek hamar megegyeztek abban, hogy a kultúra és a sport, a muzsikusok és a sportolók közös megmozdulásaként bemutatásra kerülő májusi jazz hangverseny az együttműködés, az elfogadás és a megértés jelképévé válhat, melyet a ritmus közvetít majd az érdeklődők felé.


Kapcsolódó Cikkek