EUR: 345,12 Ft
CHF: 320,83 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Egyéb XXII.kerület

Segíthetünk mi is a felhőtlen gyermekkorban

Nélkülöző és bántalmazott gyermekeknek gyűjt egész áprilisban a budafoki székhelyű Ökumenikus Segélyszervezet. A Felhőtlen gyermekkor elnevezésű akcióban idén is stratégiai partnerként működik közre a Budatétényben is megtalálható gazdaságos áruház. A vásárlók az áruházak pénztárainál, illetve az online felületen kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával csatlakozhatnak az összefogáshoz április 30-ig.

– Ma is sok gyermek él nélkülözésben. Sokuk számára nem adatnak meg a felhőtlen gyermekkor alapvető feltételei: az egészséges fejlődéshez szükséges megfelelő napi étkezés, a meleg ruha, a védelmet nyújtó otthon. Nagyon sok a teendő a gyermekbántalmazás terén is – tájékoztatott Gáncs Kristóf. Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hozzátette, tavaly rekordmennyiségű, 72 millió 414 ezer 750 forintnyi adomány gyűlt össze, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet az átmeneti otthonokban élő nehéz sorsú gyermekek nyári táboroztatására, év közbeni személyre szabott fejlesztő foglalkozásokra, valamint egy új, gyermekeket segítő szociális és fejlesztő központ létrehozására fordított.


Fotó: MÖS

Az a cél, hogy minden kicsinek felhőtlen gyermekkora legyen

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.