2020. augusztus 12., szerda
Klára

Extra

Testvéreket fogadna örökbe Miklósa Erika!

Budapest, 2015. november 10. Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes a Család-barát című tv-műsor felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában 2015. november 10-én. MTI Fotó: Mohai BalázsA világhírű opera-énekesnő tavaly márciusban fogadta örökbe első gyermekét férjével, Császár Zsolttal. Erika és párja azonban nem szeretne megállni a családbővítésben: néhány hónapja újabb adoptálást indítottak el. Sőt, attól sem zárkóznak el, hogy egy testvérpárral bővítsék családjukat.

26 éves pályafutása során a világ legnagyobb és leghíresebb operaházaiban csillogtathatta meg tehetségét, az anyaság örömei azonban egy évvel ezelőttig nem adattak meg Erikának. Éppen ezért férjével tavaly úgy döntöttek, örökbe fogadnak egy kistestvért lányuk, Bíborka, vagyis ahogy szülei becézik, Bibike mellé. Eddig annyit lehetett tudni, hogy a tervek szerint Bíborkánál idősebb gyermeket adoptálnak, ám az opera-énekesnő a Lokálnak elárulta: lehetséges, hogy nem csak egy gyermeket fogadnak örökbe.


– Folyamatban van az örökbefogadás, és remélem, hogy szerencsénk lesz. Már megvan az alkalmassági határozatunk, amit ilyenkor újra meg kell csinálnunk. Most csak annyival rövidebb a procedúra, hogy a örökbefogadási tanfolyamot már nem kellett elvégeznünk, pedig a legjobban ezt a részét élveztem a folyamatnak. Attól sem zárkózunk el, hogy egy testvérpárt fogadjunk örökbe, ugyanis jogilag testvérek esetében újszülöttet is örökbe fogadhatnánk. A magyar jog értelmében testvéreket nem lehet szétválasztani, ami szintén megkönnyítené a dolgunkat. Persze mindent pontosan le kell fektetnünk, hiszen ebben az esetben azt szeretnénk, hogy ha lesz egy gyermek, aki „nekünk született”, akkor a testvére is fogadjon el minket – mesélte Erika.

A szülői kihívások mellett Erika kevesebb külföldi fellépést vállal, viszont annál több feladat várja itthon, többek között az MTVA Virtuózok című zenei tehetségkutató műsorának zsűritagjaként láthatjuk.miklósa_gyerek


– Nagy kérdés, hogy meg tudok-e felelni ennek a csodás, ámde felelősségteljes feladatnak. Fontos, hogy olyan pálya- és életvezetési tanácsokat nyújtsunk ezeknek a tehetségnek, hogy megállják a helyüket a világban. Most elmondhatom, hogy a műsorban szereplő összes gyermek szuper jól játszik, mi csak hozzátesszük azt a pluszt, amivel bárhol bizonyíthatnak – mondta Erika.

Vidéki lányként Erikánál talán senki sem tudja jobban, milyen nehéz kitűnni a többiek közül és beindítani egy karriert. Szülei a művészeti nevelése mellett a sportra is nagy hangsúlyt helyeztek. Eredetileg atlétának szánták, de egy súlyos izomszakadás következtében erről a pályájáról le kellett mondania. Ekkoriban fedezte fel őt Madai Lilla énektanárnő, aki nemcsak a pályáját indította el, de át is vezette ezen a nehéz időszakon.

Budapest, 2015. november 10. Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes a Család-barát című tv-műsor felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisának stúdiójában 2015. november 10-én. MTI Fotó: Mohai Balázs


MTI Fotó: Mohai Balázs

– Máig emlékszem Maday tanárnő szavaira: te lehetsz a világ legjobb Éjkirálynője. Manapság a megmondó szerepet a férjem vette át az életemben, mai szóhasználattal ő mondja meg nekem a frankót, ha bármiben kétségem támadna. Mérnökemberként sokkal reálisabb és jól vázolja fel nekem az alternatívákat. Most a műsorban ez lesz az én szerepem – mesélte, majd hozzáfűzte: én is elengedném Bibit, ha egy nap úgy döntene. Nem elképzelhetetlen, hogy egy nap a nyomdokaimba lép, noha még nagyon picike, de azt látom, hogy hasonló adottságokkal rendelkezik  mint én gyermekkoromban. Nagyon fogjuk figyelni a férjemmel, és már most biztos, hogy nagyon sok sportágat és hangszert ki fogunk vele próbáltatni.

Kapcsolódó Cikkek