EUR: 344,69 Ft
CHF: 320,05 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Belföld

Tokaj Kereskedőház: Kulcs, arany, korona

Az osztrák borászat legnagyobb sikerét érte el a több száz éve szőlővel foglalkozó családból származó Lenz Moser, amikor megalkotta a Grüner Veltliner, magyarosan a Zöld Veltelini fehér borfajtát. Ennek a szakembernek az ugyancsak Lenz névre keresztelt unokája – nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező borászati stratégiai tanácsadó – támogatja, segíti mostantól a világ nagy piacaira a tokaji borvidék legnagyobb borászatát, a Tokaj Kereskedőházat.

ANEXKC Tokaj vineyard Hungary

˗ Ahhoz, hogy nemzetközi sikert érjünk el, a nem magyar ajkú számára is értelmezhető brand nevet kellett kitalálnunk – magyarázta Tombor András, a cég Felügyelő Bizottságának elnöke, aki azt is elárulta, brit tanácsadók bevonásával döntöttek végül a Grand Tokaj név mellett.


A brandépítést új arculati elemek megjelenése támogatja: a vásárló ezentúl egyedi tervezésű palackokkal találkozhat, a címkéken az arany és a fehér szín dominál, és minden egyes terméken megjelenik a Szent Korona kézzel rajzolt másolata, valamint a Tokaj titkának átadását szimbolizáló arany kulcs.

A száraz tömegborok közül a cuvée, a félszárazak körül a sárgamuskotály kerül milliós nagyságrendben palackba. Az édes borok között a fő termék az aszú, a csúcsbor pedig a limitáltan, mindössze néhány tízezer palackkal készülő Eszencia, amelyet a Grand Tokaj döntéshozói a legigényesebb fogyasztóknak szánnak.

Kapcsolódó Cikkek