EUR: 346,14 Ft
CHF: 320,41 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Sport

Tudjuk, kik lesznek a riói érmeseink!

A magyar olimpiai csapat riói mérlege öt arany-, négy ezüst- és kilenc bronzérem. Legalábbis egy, a közelgő olimpiával foglalkozó külföldi internetes oldal szerint, ahol 100 nappal az olimpiai játékok előtt név szerint is megnevezték azokat a sportolókat, akik érmet szereznek. A Lokál arra volt kíváncsi, mit szól Pars Krisztián ahhoz, hogy ezüst-, Cseh László pedig ahhoz, hogy bronzérmet jósolnak nekik.

London, 2012. augusztus 6. Az aranyérmes Pars Krisztián kezében egy magyar zászlóval ünnepel a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kalapácsvetés döntője után az Olimpiai Stadionban 2012. augusztus 5-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Pars Krisztián olimpiai és Európa-bajnok, mindkét címét megvédené az idén MTI Fotó: Illyés Tibor

Az aranyérem-várományosaink között nagy meglepetés nincs. Nehéz lenne azzal vitatkozni, hogy Hosszú Katinka két számban is aranyérmes lehet – az oldal szerint 200 és 400 méteres vegyes úszásban –, mint ahogy a kajak-kenuban szerzett három aranyérmünk is igencsak esélyes. Persze, mi, magyarok abban reménykedünk, hogy Pars Krisztián például megvédi olimpiai bajnoki címét, ám a jóslatok szerint a lengyel Fajdek megelőzi.


Kalapácsvetőnk ugyan a Dél-afrikai Köztársaságban edzőtáborozik, de telefonon a Lokál rendelkezésére állt, és jót nevetett, amikor meghallotta a jóslatot.

– Ez csak játék a számokkal, és valljuk be, mást nem nagyon helyezhettek volna elém, mint a Fajdeket – mondta Pars Krisztián. –  Már csak azért sem, mert  rajtunk kívül nincs versenyző, aki 81 méter felett tudna dobni. Úgyhogy ha valaki megelőzhet, akkor az ő lehet, de én nem az ezüstérmet céloztam meg.


Pars Krisztián elmondta, a dél-afrikai edzőtábor után, május végén kezdődik számára a versenyszezon, és egészen az Európa-bajnokságig versenyzéssel készül az olimpiára. – Az Eb után már csak edzések és ráhangolódás lesz. Arra készülök, hogy Rióba Európa-bajnokként utazom és kétszeres olimpiai bajnokként térek vissza.

Cseh László az olimpián kívül már mindent megnyert, amit meg lehet nyerni. Az ötkarikás siker és a megújulás érdekében tavaly edzőt váltott, melynek hatására tíz év elteltével világbajnoki címet szerzett.

 

A lista

Aranyérmeseink:

1000 méteres férfi kajak kettes,
Mike Róbert/Vasbányai Henrik

500 méteres női kajak kettes,
Kozák Danuta/Szabó Gabriella

500 méteres kajak női négyes,
magyar csapat (még nincs összeállítás)

200 méteres női vegyes úszás,
Hosszú Katinka

400 méteres női vegyes úszás,
Hosszú Katinka

Ezüstérmeseink:

Kalapácsvetés,
Pars Krisztián
500 méteres női kajak egyes,
Kozák Danuta
1000 méteres férfi kajak négyes,
magyar csapat (még nincs összeállítás)

Párbajtőrvívás,
Imre Géza

Bronzérmeseink:
1000 méteres férfi kenu egyes,
Vajda Attila
Lólengés,
Berki Krisztián
100 méteres férfi  pillangóúszás,
Cseh László
200 méteres női mellúszás,
Hosszú Katinka
200 méteres férfi mellúszás,
Gyurta Dániel
200 méteres férfi pillangóúszás,
Cseh László
Férfi-vízilabdacsapat
Férfi kötöttfogású birkózás, +105 kiló,
P. Nagy Gyula

 

– Ezek az esélylatolgatások az elmúlt időszakban elért időeredmények alapján történnek – mondta Cseh László, aki hozzátette, már minden idegszálával az olimpiára összpontosít, melyre a versenyek és edzések egészséges vegyítésével készült. – Azon sem csodálkozom, hogy az oldal szerint Michael Phelps előz majd meg Rióban, hiszen a legtöbben arra számítanak, hogy köztünk dől el az olimpiai aranyérem sorsa. Persze más is beleszólhat a végső eredménybe, tán épp ezért tesznek a harmadik helyre. Ám ez lényegtelen, hiszen én nem a bronzéremért utazom Rióba.

Kapcsolódó Cikkek