2020. augusztus 12., szerda
Klára

Belföld

Új aszfaltcsíkot kapott a Hungaroring

Befejeződött a Hungaroring újraaszfaltozása, az új pályacsíkot hivatalosan is felavatták, sőt, a Forma−1-es világbajnoki futamnak is otthont adó új pályát a hétvégén a túraautó-világbajnokság magyarországi futamának résztvevői fel is avatják.

Mogyoród, 2016. április 14. Nemzeti színű szalag a Hungaroring újraaszfaltozott pályájának avatásán 2016. április 14-én. MTI Fotó: Marjai János

Nem kevesebb mint 5500 tonna aszfaltot fektettek le, de lekerült 7500 vízelvezető szegély, 2500 rázókődarab, a szegélykövet pedig 3962 méteren lecserélték. Mindezt Gyulai Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója mondta el, hozzátéve, az újraaszfaltozás csak egy része volt a felújításnak, a továbbiakat már állami segítséggel valósítják meg.


– A mostani felújításhoz több mint 500 millió forint saját forrást használtunk fel, a munkálatokon százan dolgoztak azért, hogy minden időre elkészüljön – mondta Gyulay Zsolt. – A Hungaroringet 2010-ben vette át az új menedzsment, a felújítást már többször terveztük, most végre meg is tudtuk csinálni. Hozzá kell tenni, bár sok nehézséggel kellett szembenézni, az elmúlt öt évben négyszer nyereséges évet zárt a pálya üzemeltetője.

Az is kiderült, hogy a Forma−1-es futamra 2026-ig érvényes szerződés van, de ennek pénzügyi feltételei a korábbiaknál sokkal jobbak. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pedig kiemelte, a 2017-es állami költségvetési tervezetben „jelentős forrás került elkülönítésre” a Hungaroring további fejlesztésére.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek