EUR: 326,43 Ft
CHF: 290,18 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XXI.kerület

Ultrahangos szűrés már Csepelen is

Nem kell már a Heim Pálba vagy a Dél-pesti Kórházba utazni a kisbabákkal csípő- és koponyaszűrésre. Ezentúl a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat radiológiai osztályán is el tudják végezni a vizsgálatokat egy újonnan beszerzett ultrahangkészüléknek köszönhetően. A  járó betegeknél lehetőség van a máj, epehólyag, hasnyálmirigy, lép és vesék, a kismedencében pedig a húgyhólyag, a méh, a petefészkek és a prosztata precíz vizsgálatára az eszköz segítségével.

Hatvan, 2015. március 9. A hatvani Albert Schweitzer Kórház megújult radiológiai osztályának új ultrahangkészüléke 2015. március 9-én. A 2,7 milliárd forintos beruházás részeként az intézmény orvosi eszközparkja is megújul csaknem egymilliárd forint értékben, a berendezések folyamatosan érkeznek. MTI Fotó: Komka Péter


MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.